Annons:

Scott är numera nog mest synonyma med cyklar, men förutom att även ägna sig åt snölek och en del mer motorförsedda tvåhjulingar gör det även löpprylar.

Scott har haft en löpkollektion flera år nu men har varit lite tysta här i Sverige, så det är med ganska mycket nyfikenhet vi tar oss an deras Supertrac RC, är det bara en ploj eller en sko att lita på?

Håller man den i handen väger en strorlek 43 in på 270 gram, vilket kanske inte är lättast i klassen men inte heller tyngst, så klart godkänt i sammanhanget. Hela ovandelen är gjort i ett stycke vilket vi gillar, alltså inga sömmar eller limfogar som kan fastna och rivas upp, skon blir även lättare att hålla ren och den laminerade (gula) förstärkningen över tådelen känns precis lagom. En välfodrad hälkappa bäddar även för bra grepp runt foten.

Det är när vi sätter på skon vi hittar dess egentliga enda nackdel, för den är lite trång att komma i, öppningen är helt enkelt inte så flexibel. Glöm alltså det där med att knyta skorna för att sen bara dra på och av dem.

När den väl är på och snörad sitter den dock riktigt fint. Vad vi sen upplever är en finfin och mycket väl avvägd trailsko. Droppet ligger på 5 mm och dämpningen är precis lagom. Hälhöjden ligger på 22.5 mm vilket dämpar fint men ger ändå bra kontakt med underlaget och sulan är precis lagom vridstyv för att matcha dämpningen. Bra grepp på det mesta i skogsväg.
Kort och gott en sko vi både kan och vill nöta många mil stig i. Så jo, visst är det i allra högsta grad en sko att lita på.

Välplacerade och lagom höga dubbar

Scott Supertrac RC
Pris: 1595 kr

2 responser