Annons:

Fritidsfabriken, som ligger bakom byxorna, har figurerat flitigt i flödet i våra sociala medier. På filmklipp och bilder ser byxorna bra ut och de verkar prisvärda. Lite för bra för att vara sant har vi tänkt och loggan och namnet mest fört tankarna till plagg i B-klassen. Så det är med stor nyfikenhet vi satte tänderna i dessa testbyxor.

Silence Pro är en funktionsbyxa med membranförsedda vattentäta partier där det behövs som mest, över baken och vid benslutet.

Det första som slår oss är en klockren passform och material som känns väldigt premium. Undantaget de membranförsedda partierna är byxan sydd i 4-vägsstretch, den har resår i midjan och grenkil vilket ger den stor rörelsefrihet och den känns väldigt bekväm. Vi gillar att byxorna inte är så bylsiga och vida utan har en ganska snäv beskärning. Om det inte regnar utan mest är fuktigt ute är det vid rumpan och benslut man oftast blir blöt, detta hybridplagg ser till att du håller dig torr över dessa delikata delar.

Byxan har fem fickor. En bak och två fram utan dragkedja och sen två med dragkedjor på låren. Extra plus här för att de övre fickorna inte har en insida av enbart ömtålig mesh utan en mix av stretch och mesh.

Vi har testat både dam- och herrvarianten och båda testpersoner var minst sagt överraskade av att denna mångsidiga och tekniska byxa levererade på så många plan. Att de dessutom har ett för många överkomligt pris gör inte saken sämre.

Smidiga ventilationsdragkedjor

Justerbara benslut i knappvariant eliminerar överflödiga och sladdriga remmar men ger samtidigt en justeringsbegränsning till knapparnas läge. Här gömmer sig även en försänkt krok för att fästa byxorna i kängor eller skor.

Silence Pro Pants
Pris: 849 kr

TEST: Revolution Race Silence Pro Pants - en sann överraskning
Bra
  • Passform
  • Material
  • Pris
Mindre bra
  • Enda vi saknar är lite ekotänk
4.5Betyg

En respons