Annons:

Yta eller insida, svårt att veta var man ska börja när det gäller denna cykelrygga från Osprey.  Bara vätskeblåsan i sig är så genomtänkt att den skulle förtjäna en egen recension.

Bara en sån sak som att clipslösning på öppningen, som dessutom är en av de största vi sett, vilket underlättar vid fyllning och rengöring.

När det gäller själva ryggan är ryggpanelen är ganska styv, tunn och välventilerad. Axelremmarna är av västkaraktär och det fickförsedda midjebältet är precis lagom stort. Denna kombo gör att ryggan kramas som en boaorm.

Vi laddade den med fem kilo och den gjorde sig knappt märkbar på ryggen. Ryggan är inte av den minimalistiska varianten och vi har nästan svårt att räkna just hur många fack den har. Men vi landar på sju, tror vi. Perfekt om man vill hålla isär saker, mindre bra om man aldrig kommer ihåg vad man lade var. Huvudfacket har dessutom tre avdelare och verktygsfacket en liten påse som funkar för just verktyg eller ett förstahjälpen-kit.

Verktygsfack

Det som briljerar mest är ändå lösningen för vätskeblåsan(3 liter). Istället för att hålla på att bråka med att få slangen genom 78 olika hål försluts hela systemet med en lång dragkedja som går upp över axelremmen. Ett litet minus är att flödet i munstycket är ganska snålt, men man ska väl dricka i små omgångar ändå, eller? Plus för att det är låsbart.

Finfin för slangen

Ett annat, mycket litet, minus är att man inte kan välja vilken sida man vill ha slangen på, här är det höger som gäller. På munstycket och bröstremmen sitter en liten magnet, något som kanske först kan te sig som en ploj. Men icke, nu slipper man en slang som hänger och riskerar att fastna i styret. Det är nästan, men bara nästan, så att munstycket hoppar tillbaka till fästet av sig självt och man kan fokusera på att hålla händerna på styret.

Magneter, smart!

Tjejvarianten av samma säck går under namnet Raven och ett plus till Osprey för att de inte försakar den ena halvan av jordens befolkning.

Pris: 1500

Vikt ca 700 gram

Finns i två storlekar samt dam och herr

TEST: Osprey Raptor 14 - Genomtänkt och detaljrik
Genomtänkt cykelrygga, som självklart funkar även för annat.
Bra
  • Vätskeblåsan
  • Detaljerna
  • Passformen
Mindre bra
  • Lätt att bita sönder munstycket
4.5Betyg

3 responser