Annons:

Tveklöst snygga är det första man kan säga om Oakleys första hjälmar för skidor och bräda. Med sina 600 gram i storlek M är den kanske inte tyngst i klassen men inte heller nån lättviktare. Passformen är finfin och den ställbara nackremmen nacken gör den inte sämre.

Förutom formen är det vi gillar kanske mest magnetspännet vid hakan som nästan stänger sig av sig självt men är enkelt att öppna med handskar. Plus även för ventilationen som är enkelt att justera.

Hjälmen har ett så kallat MODULAR BRIM SYSTEM (MBS), man kan alltså byta ut hjälmens skärm efter vilka googles man kör i. (Mellan glas och hjälm vill man ha så liten springa som möjligt) Systemet minimerar brainfreeze men det fina är att man samtidigt skapat nya kanaler för ventilationen, och vi upplevde mindre problem med imma än vad vi är vana vid.

Enda minus vi egentligen kan hitta är att hjälmen inte är jättegeneröst fodrad och upplevdes som ganska ”kall” Kanske har detta med just ventilationen att göra men mössan fick åka på under även om det inte var snorkallt ute och det blev inte direkt varmare när fartvinden gjorde sitt. Men här är ju smaken delad och så länge det går att reglera är väl saken all?

Pris 2399
se.oakley.com

Test: Oakley Mod 5 - Snygg men sval
Snygg hjälm med genomtänkta detaljer, dock lite sval för vår smak.
Bra
  • Snygg!
  • Välventilerad
  • Passformen
Mindre bra
  • Kylslaget
4.0Genomsnittlig poäng

Om skribenten

Chefredaktör

Liknande inlägg

2 responser