Annons:

EV Zero Path är Oakleys senaste tillskott och deras lättaste glas hittills.

Det är slimmat och avskalat. Ramlöst med skalmarna direkt monterade på ett omsvepande glas. Glasen väger in på 22 gram, det i kombination med den tunna och flexibla konstruktionen gör att det knappast känns som man har något alls på huvudet. Passar kanske främst för cykling men lika bra på fler arenor, i synnerhet löpning där lättheten verkligen kommer till sin rätt.

Linsen är Oakleys Prizm teknologi, vi har testat den innan och inte heller denna gång blir vi besvikna. Ljuset blir varmt, klart och allt blir helt enkelt vackrare. Som att leva i ett instafilter. Kontrastförhöjningen är precis som tidigare galet imponerande. Vår testversion ”Road” hade ett ljusinsläpp på 20%. Perfekt på disiga och molniga dagar men kanske lite i minsta laget om man har känsliga ögon och solen står som högst. Den ramlösa designen ger ett närmast 100% synfält.

Gummit vid näsa och öron är i Oakleys ”Unobtainium” som ska öka kontakten med huden i samband med svett, och jo glasen sitter där de ska. Lätt vikt kommer alltid till ett pris och EV Zero har kanske inte den mest robusta konstruktionen, för att spara vikt finns ex ingen metall alls i gängorna.

EV Zero kommer i flera olika varianter utifrån olika sporter och finns även med ett något större glas i EV Zero Range

Pris: 1740 kronor

EV-ZERO-RANGE

EV ZERO – RANGE

TEST: Oakley EV Zero Path - Ultralätt för multisport
Bra
  • 22 gram!!!
  • Imponerande synfält
  • Kontrasten
Mindre bra
  • Kanske inte de mest hållbara glasen
  • Går inte att byta glas
4.5Betyg

Om skribenten

Chefredaktör

Liknande inlägg

2 responser