Annons:

Vi har en viss förkärlek för multifunktionella plagg, alltså kläder som funkar lika bra var du än rör dig, om det så är på Regeringsgatan som genom Rapadalen. Extra mycket gillar vi plagg som dessutom funkar året runt. Västen i Falketindserien är just ett sådant plagg.

Vi har slitit på så gott det går i snart ett halvår och den har snabbt vuxit fram som en favorit i garderoben. Den har varit en stadig följeslagare som förstärkningsplagg under kyliga sommarkvällsäventyr och ett tillförlitligt mellanlager när temperaturen har rasat nu under hösten.

falketind-1

Top notch på stan

Västen är vindtät och den väl tilltagna kragen ger bärandet en väldigt ombonad känsla. Passformen, som assisteras av sidopaneler i Power Stretch, är klockren. Konstruktionen är minimalistisk men på något sätt ändå komplett. Inget onödigt som man inte behöver och inte heller något man saknar. I relation till sin lilla volym värmer den rejält, nästan som ett självförsörjande element. Utan att för den saken skull kännas som en plastpåse när man trycker iväg pulsen.

falketind-5

Top notch i skogen

Västen är fylld med PrimaLoft Silver Active 100, syntet alltså, och Primaloft själva förklarar materialet såhär: ”Det är en patenterad mikrostruktur som ger fantastisk värmeisolering och hjälper kroppen att bibehålla temperaturen och minimera energiförlusten. Materialet är extremt lätt och mjukt och togs ursprungligen fram av USA:s armé för att ersätta vanligt dun. Eftersom dun absorberar fukt tappar det sin värmeisolerande förmåga när det blir vått. PrimaLoft™ absorberar tre gånger mindre vatten, är 14 % varmare när det är torrt och 24 % varmare när det är vått, jämfört med andra isolerande material”

Fina ord i all ära, men vi kan bara säga att jämfört med många andra syntetiska isolermaterial så upplever vi att denna faktiskt både värmer och andas bättre.

Nu är det kanske inte jättevanligt bland syntetplagg men vi har inte kunnat se minsta lilla tecken på migration av foder ut genom yttertyget.

Västen kommer med inte mindre än fem års garanti.

falketind-7

Väl dolda dragkedjor gör det stilrent. Stora och rymliga fickor funkar ypperligt som handvärmare. Ficköppningen är dessutom designad för att funka med sele eller midjebälte.

falketind-8

Slimmad innerficka för det viktigaste som även funkar som packficka för västen.

Norröna Falketind PrimaLoft100 väst
Pris: 1699
Uppmätt vikt: 238 gram, strlk M

TEST: Norröna Falketind Väst - Värme året runt och vart du än är
Multifunktionellt helårsplagg i väldigt bra kvalité.
Bra
  • Mångsidigheten
  • Snygg
  • Passformen
Mindre bra
  • $$$
5.0Betyg

2 responser