Annons:

I många överlevnads-kit och i skaftet på ”Ramboknivar” fanns det ibland en liten vajersåg, en vass liten vajer med en nyckelring i varje ände. De fungerade jättebra i teorin men i praktiken slets de antingen ut efter en gren eller gick av innan den där grenen ens var avsågad.

I teorin är även Nordic Pocket Saw smått genialisk. En nedbantad motorsågskedja fäst i två rejäla nylonhandtag. Men till skillnad från Rambosågen så fungerar den här också på riktigt. Den är ruskigt effektiv och så länge den får plats runt grenen/trädet sågar den genom det mesta i trädväg på nolltid.

Den 65 cm långa kedjan är gjord av värmebehandlat högkarbonstål och är designad för att ge ryckfri  sågverkan i båda riktningar, och det fungerar som tänkt. Greppet i det kraftiga nylonhandtaget räcker till och blir över, även om man har handskar på sig.

Hoppackad i sitt lilla hölster väger kittet blott 195 gram, vilket gör den högst mobil. Kort och gott ett kompakt litet verktyg som funkar perfekt för att röja stigar* från omkullblåsta träd och grenar. Eller vid lägerliv, eller som kompakt nödsåg i det lite mer avancerade överlevnadskittet. Trots sin kompakthet är vi imponerade av effektiviteten i denna lilla såg.

 *OBS! Att såga ner omkullblåsta grenar och träd, eller såga hur man vill precis var som helst är inte ok, se till att göra rätt på rätt plats eller ha tillstånd från markägare eller kommun.

 

Pris: 500 kronor

Nordic Pocket Saw

2 responser