Annons:

”Vilka snygga skor” nästan småskriker en dam som går förbi när vi står på gatan och plåtar. Vi testar oftast saker utifrån funktion men när det kommer till kängorna i Lundhags urbana kollektion handlar det kanske mest om just form.

För de flesta är Lunghags synonymt med rejäla och klassiska vandringskängor men under sin 80-åriga historia har Lundhags gjort en hel del ”vanliga” skor. Deras mer urbana ”Heritage” kollektion plockar egentligen bara upp en tråd ur deras skoarv. Tanner är engelska för garvare och Chukka är namnet på ankelhöga kängor med två eller tre snörhål som var populära på 1940- och 50-talet. Namnet Chukka kommer från sporten hästpolo. Man kan dra paralleller till klassiska skor från Red Wing, Timberland osv men extra kul med en svensk sko på samma tema, tycker vi.

Just Tanner Chukka är en 1-lagers workboot. En lite lägre känga med stängd plös som hindrar vatten och snö från att komma in i kängan. De har relativt grovmönstrade Commando-sulor, med EVA-isolering för stötdämpning och isolation, skaft är i Heinen Terracare Bergamo(fritt från det ur miljöaspekt dåliga Krom VI).

tanner

Då det är just en klassisk en-lagers känga har den inget foder. Så det kan ta ett tag att gå in skon, få den att anpassa sig efter foten och bli bekväm. Väl där kommer det vara ett par skor du har mycket länge och de kommer åldras med dig. Sulan är lätt rundad och relativt väldämpad vilket gör mjuk under foten och bekväm. Något smal i tåboxen.

Heritage kollektionen finns i fem olika varianter med två olika färger för varje sko.
Skorna är unisex och kommer i storlekarna 36-47.

Eftersom kängorna är uppbyggda enligt skalprincipen är det möjligt att byta ut olika lager och få dem nästan som nya igen. Hos Lundhags skomakare i Järpen kostar det 750 kr att få en ny sula.

Lundhags Tanner Chukka
Pris: 2700

 

urban-5

 

2 responser