Annons:

Alta följer den stilrena traditionen hos Fitbit, förenar fitness med snygghet, hjälper dig uppnå enklare mål och få bättre koll på din sömn. 

Alta ser ut som de flesta aktivitetsband, men kanske då i den något snyggare änden av skalan. Konstruktionsmässigt på minner den en del om Blaze och har en liten OLED skärm inklämd mellan ett utbytbart armband.  Armbanden kommer i en massa olika färger, former och storlekar. Att byta band är dessutom busenkelt. Den slimmade designen gör att klockan knappt märkts på handleden och är lång ifrån lika klumpig som mer traditionella träningsklockor kan vara.

Alta är ett klassiskt aktivitetsarmband med klassiska funktioner, den har vad man kan begära av den. Den mäter steg, trappsteg, distans, kalorier, hur länge du har sovit och hur många gånger du vaknat på natten. Den varnar när du suttit still för länge, synkar notiser från din mobil, visar klockan och registrerar din fysiska aktivitet under dygnet. Den styrs via pekskärm och har en batteritid på upp till fem dagar. För dig som gillar att samla in data så är detta en väldigt rolig pryl. För dig som tycker att det är skrämmande, ja då är det nog en onödig pryl helt enkelt. Precis om med Blaze är den inget för den som är ute efter något superavancerat, men det är kanske inte heller syftet med ett aktivitetsband ändå.

Fitbit-1-4Vi gillar också Alta för att vi gillar data och att uppnå mål. Genom att ladda hem appen och sätta upp mål, exempelvis att sova åtta timmar per natt eller gå 12 000 steg varje dag så blir man lite sporrad till att ta en extra promenad elller krypa till kojs i tid. Den ger dessutom dessa påminnelser på ett lite roligt och kreativt sätt, den vibrerar och pockar på uppmärksamhet, något som bidrar till att öka motivationen. Vi tror också att ett sådant här aktivitetsarmband kan få många att lära känna sina egna mönster. Man kanske inte är medveten om att man sover alldeles för lite innan man väl får det svart på vitt i sin app.

Fitbit Alta
Pris: 1399 kronor

Testad av Hanna Erixon

TEST: Fitbit Alta - Fitness med stil
Fitbit är kända för att göra snygga stilrena produkter och Fitbit Alta gjorde oss inte besvikna. Snygg och funktionell.
Bra
  • Snygg!
  • Bra batteritid
  • Bra app och många funktioner
Mindre bra
  • Mäter inte puls
  • Ibland lite långsam när man trycker på displayen
  • Visar texten för fort vid notiser från mobilen
4.0Betyg

Om skribenten

Liknande inlägg

2 responser