Annons:

Äntligen en solcellsladdare som faktiskt fungerar och är kompakt, robust och enkel nog att ta med ut i fält. Full pott helt enkelt.

Kompakta solceller för äventyrsbruk har länge varit relativt ineffektiva. Att ladda en telefon eller kamera kan ta mycket lång tid, alternativt kräva en solcellspanel med mycket stor yta. Kickr IV är en avskalad och lätt solcellspanel med en genialiskt och väderskyddad konstruktion som laddar via ett USB uttag. Det utlovas laddtider lika snabba som ett vanligt vägguttag. Jo, jo, säkert säger vi först, kanske i Sahara under optimala förhållanden. Men i Svensk majsol så laddade den upp en Iphone 6 på dryga två timmar. Vilket är ungefär lika snabbt som två hål i väggen. (Tider varierar  självklart på hur batterierna i det du laddar mår)

Solcellerna är integrerade på en gummiyta vilket ger en mjuk och tålig konstruktion som inte kan spricka. Öglor i varje hörn gör att den enkelt kan hängas på en ryggsäck, tält eller klippa. Att använda den är lika komplicerat som att öppna en bok.

Solcell-3Solcell-2

Uppmätt vikt: 295 gram
Storlek hopvikt 10x185x225mm
Storlek utfälld: 2x185x770mm
Effekt: 6,5 Watt/ 5 Volt
Output: 1,2 ampere (USB-port)
Solcells Typ: CIGS
Pris: ca 1300

TEST: Solcellspanel EnerPlex Kickr IV - Som två hål i väggen
Den bästa och mest pålitliga solcellsladdaren vi någonsin testat
Bra
  • Effektiv
  • Enkelheten
  • Robust
Mindre bra
  • Dyr
5.0Betyg

Om skribenten

Chefredaktör

Liknande inlägg

2 responser