Annons:

Det nybildade multisportlaget Skylotec Adventure Team med lagmedlemmar från Jönköping, Höör, Åre och Stockholm tog efter drygt 82h tävlande non-stop i helgen hem segern i flerdygnstävlingen ”Expedition Africa” en av deltävlingarna i Adventure Racing World Series.

Alla bilder: Andreas Strand

I sedvanlig adventure racing ordning tävlar man i lag om fyra och momenten är löpning, paddling, cykling och i denna tävlingen även en repellering.  Lagen navigerar sig igenom sträckor som kan vara allt från 30min och ibland upp till 20-30h.

Tävlande lag får inte ta emot någon support från någon utomstående utan måste klara sig på egen hand igenom hela tävlingen. Simon Niemi, Mårten Svensson, Jonas Andersson och Malin Hjalmarsson i team Skylotec tog ledningen redan på första sträckan och höll den sen större delen av tävlingen.

En av höjdpunkterna i tävlingen var när lagen fick ta sig igenom ett naturreservat, Baviaanskloof som arrangören löst ett särskilt tillstånd för deltagarna att vistas i. Inne i reservatet medans det fortfarande var mörkt stötte laget på buffel på nära håll, endast 15m. Afrikansk buffel är ett mycket farligat djur att stöta på eftersom de är oberäkneliga och kan anfalla oprovocerat.

Men allt gick bra och buffeln sprang iväg och laget kunde gå vidare. Laget fick även uppleva löpning på enorma sanddyner och såklart målgången där dom gick in som första lag av de 40 startande från 12 nationer. Expedition Africa är en deltävling i en världscupserie och laget fick genom vinsten en startplats till VM som går i Wyoming i augusti.

3 responser