Annons:

Jag lever för de drömmiga dagarna, de där med äventyr, natur och träning eller tävling där jag får lov att ge allt jag har och lite till. En del bara ramlar på en i ett härligt flow med de flesta av dem får en ju faktiskt se till att skapa själv.

Just nu känns drömmigt rätt så himla långt bort i Stockholm. Mörkret är konstant och kompakt, och grått. Men mörker är bara gråtrist sett igenom fönstret. Mörker sett runt skenet av min pannlampa i en kajak paddlandes intervaller på Mälaren var just så drömmigt som jag vill ha det. Gäller bara att ta fighten, med sig själv och det oändligt gråa.

marika-4

Äventyr är också för mig att inte riktigt veta vad som kommer att hända. Att tävla i Adventure Racing är just mycket så och därför jag älskar det. Vi vet inte riktigt hur det kommer att bli. Det kan stå 15 mil cykling, men visa sig vara 42. Varav hälften dessutom långt ifrån lämpar sig för cykling, faktiskt knappt för att gå. Vad som förväntas vara en fullt framkomlig stig att springa på kan lika gärna vara tät snårig skog som tar 1 timme per 100 meter att ta sig fram igenom och som river både ben och armar blodiga. En backe kan visa sig vara en lodrät klippa, vattendrag där vi tänkt fylla flaskorna kan vara torrlagt, en paddel kan gå av och sätta oss med en helt ny uppgift osv osv i all oändlighet. Jag älskar det. På tävling. Och ibland i livet.

För så lever jag mitt liv, med en väldigt nära horisont och med stora ändringar i planer. Hela tiden. Får ständigt frågan, vad ska du göra framöver och har sällan något vettigt svar. Kan oftast knappt svara på vart jag bor eller vart i världen jag tänkte vara om en månad. Detta ger en enorm frihet med också lite oro i själen. Det är inte bara glass och ballong, men det är värt det.

Om alla dessa drömmiga dagar och äventyr tänkte jag skriva och antagligen lite om de där dagarna så inte allt är så himla drömmigt också.

Om skribenten

Jag trivs allra bäst på två hjul oavsett underlag, fast helst slingriga stigar upp och ner med rötter och lera. Men älskar också dagarna på havet i surfskin, till skogs i löparskorna och på berget i pjäxorna. Min dröm är att fylla mitt liv med massor av min passion för naturen, äventyr, träning, tävling och att helt enkelt bli väldigt trött . Detta försöker jag göra till min verklighet varje dag, det är inte enkelt men det är värt det. Oftast. Faktiskt nästan jämt. Jag tror att vi alla skulle behöva mer drömmigt i livet. Om än bara lite, eller så kan du göra som jag och ta i från tårna.

Liknande inlägg