Annons:

Det har nu gått knappt ett år sedan Team Bohus Bergsprängning bildades. Nu är säsongen över för denna gång och vi har passat på att kolla av läget med team managern Danny Hallmén.

Ett år har gått, men hur har det egentligen gått för teamet?
”Det har vart ett fantastiskt år! De absoluta höjdpunkterna har varit världscupsmedaljen senast i oktober för Joakim Lindberg, de två segrarna i Sveriges största kanotlopp Dalslands Kanotmaraton av Jocke igen och Emma Andersson på damsidan. Teamet gjorde även hyfsat bra ifrån sig på EM” 

Joakim Lindberg och Emil Torstensson

Det låter som en prestationsmässigt bra start! Hur har det fungerat annars kring teamet?
”Vi har mötts av väldigt mycket positiv feedback och många tycker att de är kul att vi gjort något nytt och spännande inom kanot. Ett mål vi tidigt satte upp var att verkligen lägga ner jobb för att visa våra sponsorer att det var värt att hjälpa oss, vilket jag tycker vi lyckats med. Något som framför allt syns genom förfrågningar från andra och ökat stöd från vår huvudsponsor”

Hur ser det ut framåt och vad händer härnäst?
”Vi kör vidare och satsar ännu hårdare tack vare ökat stöd, framför allt från Bohus Bergsprängning, men även fler partners som förbättrar teamets förutsättningar. De stora nyheterna är att vi börjat arrangera läger för motionärer och anordnar kick off’er för företag, både i Sverige och spanska Marbella. På så sätt kan vi både ge tillbaka mer utåt, men även få in lite mer ekonomi för alla tävlingar och läger. Men den största nyheten kanske är att vi ”byter spår” och även startar ett skidteam”

Isak Forsberg och Emil Svensson

Ett skidteam? Men är det inte meningen att ni sysslar med paddling?
”Jo, de är sant haha. Men vi hade tre aktiva som förra vintern valde att specifikt satsa mer än vanligt på längdskidor och alla de tre tog stora steg under paddelsäsongen. Det är rätt vanligt som kanotist att träna mycket längdskidor, men de här grabbarna tog det lite längre vilket gav resultat! Vi testar nu att dra det ytterligare ett steg, där vi startar ett skidteam där vi ger teamets medlemmar bättre förutsättningar att bedriva skidträning och tävling”

Vore det inte bättre att fortsätta paddla, det är ju trots allt det ni tävlar i?
”Jag tror det finns flera fördelar med skidåkningen. Delvis mentalt, efter paddelsäsongen är många lite trötta på paddlingen och det kan vara skönt med ett break. Sen har vi den självklara fördelen med att längdskidåkning är en mer syrekrävande idrott och därför perfekt träning för bland annat syreupptagningsförmågan. Den tredje biten som vi lägger lite mer krut på är tävlandet. Som kanotist har du inga tävlingar under minst sex månaders tid, men med skidtävlingar kommer det momentet in i träningen. Vilket jag delvis tror ger bra motivation  för all träning, men är även fördelaktigt för att få tävlingserfarenhet. Seedningsloppen över 40km är dessutom tids- ock taktikmässigt likvärdiga våra kanotmaratonlopp”

Vad blir ”skidteamets” mål för vintern då?
”Givetvis ligger Vasaloppet högst upp, men vi har även satt Engelbrektsloppet som delmål. Utöver det kommer de aktiva köra lite olika seedningslopp och jag själv som gillar längre utmaningar är anmäld till Nordenskiöldsloppet. Rent resultatmässigt är det Joakim Lindberg som har högst mål. Han blev topp 100 i vintras på första försöket i Vasaloppet och vill slipa den siffran en hel del. Sen har vi Emil Svensson och Isak Forsberg som siktar på topp 250 och 500 i placering på Vasaloppet. Så även om de är kanotister i grunden, så är de hyfsade på skidor”

Skidteamet består av  Ania Zagorska, Isak Forsberg, Emil Svensson, Julia Seger, Joakim Lindberg och Nils Toresson samt Danny Hallmén som coach.

2 responser