Annons:

Så sitter man här i en syntetklädd flygstol. Blickar ut över marken som vi lämnar under oss. Marken är vit och tio nyanser av grå.

Vart är jag någonstans?

Jag är mitt i äventyret tror jag.

På väg till ett världsmästerskap.

Så här mitt i stormens öga känns allt så lugnt. Vindstilla och oturbulent.

Men jag vet att om jag bara skulle sträcka ut mig en aning skulle stormen ta tag i mig och snurra mig runt runt tills jag kräktes av nervositet, obekvämlighet och frustration. Skulle snurras runt tills jag inte längre ville vara med, jag skulle sätta mig på första planet hem till Duved för att krypa sakta upp på mullfjället och gömma mig under en hängdriva.

Så jag lutar mig tillbaka i flygstolen.

Håller in alla armar och ben. Blundar och låtsas som att stormen runt mig inte finns.

Om tre dagar ska jag vara med i ett VM.

Smakar på orden igen. VM, världsmästerskap.

Aldrig hade jag väl i min vildaste fantasi kunnat tro det om mitt liv.

Fick frågan här om dagen om jag var redo.

Redo? Nej, inte alls. Jag är ljusår från redo. Ljusår från att hunnit samla på mig så många träningstimmar jag velat. Ljusår från att hunnit bli bekväm med byten av hudar, stegjärn under fötterna och blodsmaken i munnen.

Jag har helt nya pjäxor jag aldrig testat. Och skidor.

Jag är inte redo. Aldrig i livet.

Men så tänker jag att ibland känner man så oavsett vad man gjort innan. Ett projekt som aldrig är klart.

Man får helt enkelt bara hoppas att det paraply man håller i inte läcker allt för mycket när det är dags att fällas upp. Och vad skulle det ens göra? Brukar ändå inte föna håret så risken att frisyren förstörs är inget problem, kläderna torkar så fort man går in och lite regn kan vara uppfriskande.

Ett misslyckande är bara att man missade det lyckade, inte att man missade att vara lycklig.

Det heter ju inte misslycklig

Prestation är inte ett mått på lycka.

Kom i håg det, Erika, när du står på startlinjen på fredag.

Lycka är att ta sig 1500 fallhöjdsmetrar upp för berg med sin egen kropp, att omges av människor du älskar eller att sitta på ett flygplan och veta att du är mitt i ett äventyr.

Lycka till!

/Erika