Annons:

För två år sedan lanserade Shimano världens första, kommersiellt tillgängliga, elektroniska växlingssystem för mountainbike: XTR Di2. Nu sipprar tekniken ner till den billigare XT-nivån.  

Främsta uppgraderingen från XTR varianten är en app-anpassad plattform som Shimano kallar för E-tube. Något som sägs göra växeljusteringar, anpassningar och  uppdateringar till en trådlös barnlek. Systemet är kompatibelt med ANT och bluetooth. En av de större fördelarna jämfört med ett mekaniskt system är att både fram och bakväxeln är självjusterande och oavsett om du kör singelklinga fram eller 2×11 finns möjligheten att styra allt från ett växelreglage, systemet väljer själv optimal kombo åt dig. Mer plats för den ökande skaran av reglage alltså, som exempelvis Fox digitala dämparsystem (iRD) Eller kanske Maguras digitala dropperpost? Lite som en elcykel men ändå inte, eller?

Växelsystemet når marknaden i september 2016, hur många siffror som kommer hamna på de Svenska prislapparna är ännu inte klart.

XT4XT6

XT3 XT1

Om skribenten

Chefredaktör

Liknande inlägg

2 responser