Annons:

Juli 2017, i helgen avgjordes Vansbro Triathlon och SM i medeldistans i Vansbro. Segrare blev Sebastian Norberg från Varberg på tiden 04.02.18 och Åsa Lundström från Grangärde, numera boende i Jönköping, på 04.22.21. 

Damsidan inleddes med en händelserik, precis som förra året, med att Annie Thorén och Mikaela Persson  tog täten efter det inledande simmomentet. De hade en lucka på nästan fyra minuter till Åsa Lundström vid växlingen till cykel men vid första mellantiden hade försprånget krympt ordentligt och vid växlingen till löpning var det Lundström som låg först. Vid andra mellantiden på cykel tappade Mikaela Persson och släppte fram Sara Svensk som jobbade sig upp till en andra placering med tiden 04.24.41.

Till synes lyckligast i mål var dock tredjepristagaren Eva Nyström som passerade Annie Thorén efter drygt 12km löpning och tog sig i mål på tiden 04.30.13. Nyström som bland annat varit mammaledig hade inte tävlat på två år och var mycket nöjd med sin dag.

På herrsidan var det Jesper Svensson, Motala, som tidigt tog täten och höll i ända fram till löpningen. Men efter tredje mellantiden klev fjolårssegraren Fredrik Bäckson, Göteborg, fram och strax därefter var det Sebastian Norberg som tog ledningen. Norberg höll fast i täten och kunde till sist titulera sig SM-segrare. Norberg som planerat att delta i Iron Man i Kalmar får nu istället, liksom Lundström, börja förbereda sig för VM i Edmonton som går av stapeln i slutet av juli.

– Jag ser verkligen framemot att representera Sverige i Canada, sa Sebastian Norberg vid segerintervjun.

Fjolårssegraren Fredrik Bäckson sprang in knappt två minuter efter Norberg och tredje platsen tog Jesper Svensson fyra minuter och fem sekunder efter segraren.

Vinnarna av Vansbro Triathlon erhåller 50 000 kr vardera, tvåorna 25 000 kr och treorna 10 000 kr.

Topp 5 Damer

1. Åsa Lundström, Terrible Tuesdays Triathlon Club

2. Sara Svensk, Terrible Tuesdays Triathlon Club

3. Eva Nyström, FK Herkules Triathlon

4. Annie Thorén, Motala Triathlon Club

5. Jenny Nilsson, Dalregementets IF

 

Topp 5 Herrar

1. Sebastian Norberg, Rooster Club Varberg IF

2. Fredrik Bäckson, Umara Sports Club

3. Jesper Svensson, Motala Triathlon Club

4. K-J Danielsson, Terrible Tuesdays Triathlon Club

5. Marcus Hultgren, CykelCity Triathlon Klubb

Hela resultatlistan

Medeldistans

1,9 km simning, 90 km cykel och 21 km löpning.

En respons