Annons:

ETT LITE SENT GOD JUL OCH ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!

År 2017 har inte många dagar kvar att ge och därför känns det dags att summera ihop det gångna året med min alldeles egna årskrönika.

Ja, år 2017 har varit ett fenomenalt bra år får jag nog ändå säga. Året som gått har präglats mycket av mitt nuvarande studentliv och till stor del så har det bestått av att försöka hålla mina studier flytande… Vilket inte alltid är så lätt när en stor del av min tankeverksamhet drar sig mot nya äventyr! Och som tur är så har jag lyckats pressa in en hel del äventyr och annat vid sidan av pluggandet. Dock fick jag skippa några av mina favorit händelser eftersom detta bara ska bli en topp 5 lista.

Så här kommer mina topp 5 händelser under 2017!

1. Paddla Yukonfloden på SUP
Sommaren 2017 var helt magisk!
Så fort skolan slutade drog jag iväg till Kanada, Whitehorse, och påbörjade min långa färd på Yukonfloden. Från att vara hemma i lägenheten i Uppsala så befann jag mig 48 timmar senare helt ensam på Yukonfloden, ståendes på min SUP, sprängfylld med alla möjliga känslor. Det kändes helt galet men oooooo så rätt! Under min färd fick jag se både grizzlybjörnar, svartbjörnar och massa andra djur. De två månaderna i Kanada och Alaska lärde mig en hel del, som att jag klarar mycket på egen hand vilket känns enormt tryggt att ha den tilliten till mig själv. Jag tror att det är viktigt att utmana sig rejält någon gång i livet, ett riktigt styrkeprov där du får testa dina gränser och ser hur långt du kan pusha dem. Det är genom att utmana dig själv som du bygger upp dig. Alaska kallade på mig och jag var tvungen att åka.

2. Longboard runt Gotland
Tillsammans med ett par polare åkte vi (i maj månad) longboard runt Gotland! Otroligt fett! Dessa mikroäventyr har jag funnit är brutalt viktiga för mig när jag annars har intensiva perioder med mycket annat att stå i. Att få komma ut, släppa alla tankar och problem man har i vardagen och genomföra något helt annat. Här kan du kika på kortfilmen om när vi åkte longboard runt Gotland:

LONGBOARD RUNT GOTLAND

Här är den tunga kortfilmen om när vi i april åkte longboard runt Gotland. Den blev ruskigt fet tycker jag! 😀 Under 4 dagar åkte vi nära 27 mil. Vi startade i Visby och avslutade i Visby. Det var en galet kul resa. Kolla gärna (HD)! 😀 Tack Elias och Niklas för att ni ville hänga med på detta äventyr! <3 Tack Pelle Stafshede för en schysst longboard! 🙂

Opslået af Marcus Aspsjö på 27. maj 2017


3. Börja spela i ett band som heter Bandet
Förra julen så fick jag en gitarr i julklapp. Lite mer än en månad senare så var jag med och startade upp ett band som fick heta Bandet. Vi brukar repa i vardagsrummet i min lägenheten och än så länge har grannarna inte klagat. Vilket måste betyda att vi låter rätt så bra tänker jag!

4. Äventyrsgruppen
Tillsammans med äventyrsgruppen som drivs av Biotopia i Uppsala så paddlade vi en bra sträcka på Fyrisån. Äventyrgruppen är ett integrationsprojekt som syftar till att introducera nyanlända till Sveriges natur. Det var en väldigt härlig tur med fint väder och ruskigt goa personer! Här kan du kika på kortfilmen om när vi paddlade längs med Fyrisån:

5. Praktik på ambulansen
I början av hösten gick jag direkt ut på praktik och fick spendera ett par veckor på ambulansen i Uppsala. Jag anade det innan men då fick jag det fullt bekräftat, att det är mot ambulansen jag vill komma i min sjukvårdskarriär. Jag kände mig hemma och det var ett par ruskigt spännande veckor där inget pass var det andra likt. Vilket jag älskade!

Kommande år ska jag fylla med minst lika mycket roliga händelser. Det jag ser fram emot just nu med 2018 är att få ha premiär för filmen om min paddling på Yukonfloden. Jag ser mycket fram emot att få ta examen som sjuksköterska i juni. Jag kommer även att genomföra ett nytt STORT äventyr under 2018, men exakt vad det blir väntar jag med att berätta.

Hoppas att du har haft ett otroligt bra 2017, nu tar vi sikte mot 2018 och laddar upp med nya utmaningar och nya möjligheter!!!

Men tills vidare, GOD FORTSÄTTNING!

Facebook: adventurecalling

Instagram: @marcusaspsjo

Om skribenten

Marcus Aspsjö, en av de yngsta äventyrarna Sverige har att erbjuda. Med sina 25 år har han dock genomfört en hel del, både större samt mindre äventyr. Hans äventyrarkarriär startade då han hoppade på sin cykel hemma i Lidköping och cyklade ner till Tanzania. Över berg, jagad av vildhundar, hamnade mitt i en revolution, korsade stekheta öknar, fick amöba, korsade världens kanske tuffaste cykelland, genom stamkrig, undslapp precis ett terrorattentat. Skulle detta vara avskräckande? Tvärtom så är äventyr numera en livsstil för denna grabb. Sedan dess har han vandrat över Island, paddlat kajak till Svarta havet, vandrat över Indien och åkt rullskidor över Australien. Vad väntar här näst? En hel del! Allt kommer du kunna läsa om här i bloggen.

Liknande inlägg

5 responser