Annons:

Johanna Davidsson och Robin Trygg är Årets kvinnliga respektive manliga äventyrare. Priset delas ut under en ceremoni på Vildmarksmässan den 11 mars.

Årets kvinnliga äventyrare Johanna Davidsson tilldelas priset för sitt 227 mil långa äventyr när hon under 39 dagar på skidor tog sig till Sydpolen, och sen tillbaka med kite på endast 12 dagar. Det gör henne till den första svensk som för egen kraft har genomfört en expedition till Sydpolen tur och retur.

Årets manliga äventyrare Robin Trygg har satt ett exempel att det finns saker som är viktigare än att nå toppen. Trots att jordbävningen I Nepal tvingade honom att avbryta sin expedition så stannade han kvar och hjälpte folket på plats. Han återvände mot alla odds ett år senare och denna gång kom han hela vägen upp och blev i och med det den förste svensken att ha bestigit både Mount Everests nord- och sydsida.

Årets äventyrare syftar till att lyfta fram och tydliggöra äventyret som ett fenomen, men också den lust och beslutsamhet som äventyrarna besitter och som visar att ingenting är omöjligt. Tidigare har bland andra Ola Skinnarmo, Vera Simonsson, Renata Chlumska, Fredrik Sträng och Rune Larsson fått motta utmärkelsen.

Årets vinnare, Johanna och Robin, är inte bara fantastiska och inspirerande personer. Båda har genomfört sina expeditioner med bravur, noggrannhet och hjärta, säger Fredrik Hjorth, VD Årets Äventyr AB.

Prisceremonin äger rum på Vildmarksmässan lördagen den 11 mars klockan 13.00.

Som outsideläsare har du rabatt på biljetten till mässan. Genom att ange rabattkod ”outside” i shoppen online får du en dagsbiljett för 130 kr istället för 160 kr. Gäller alltså bara köp online, i kassan på plats betalar man 190 kr.

En respons