Annons:

Jag vet inte om det är miljön, de vackra fjällen i Hemsedal, eller att det är en rogainingtävling, där man själv väljer vilka och hur många stationer man ska plocka, eller om det är att stationerna är så roliga i sig. Kanske är det mixen som gör AIM till den tävling det är?

”Jag lyfter blicken från stigen vi springer på, stannar upp för att inte snubbla på alla stenar och rötter. Himmeln är klarblå och hela fjället är gnistrande orange i sin vackra höstskrud. Pauser ligger knappast på schemat, men innan vi springer vidare hinner jag tänka att hade det inte varit för tävlingen hade jag med största sannolikhet inte tagit mig till denna fantastiska plats högt uppe på Hemsedalsfjället just nu. Jag tar ett djupt andetag av den krispiga luften, jagar ifatt min lagkamrat och springer vidare, mot kontroller som i sig är nästan lika episka som miljön. För när får man annars chansen att paddla SUP i en fjällsjö? Klippklättra på högfjället? Simma i en iskall fjällbäck, eller genom en myr för den delen? Hänga under broar och klättra i träd? Leta sig långt in i en ravin för att plocka några poäng vid en magiskt vattenfall? Visst handlar AIM om lagarbete, taktik och vägval, om styrka och kondition men alla äventyrliga och kreativt placerade stationer är liksom pricken över i-et. Själv har jag ännu inte lyckats köra en roligare multisporttävling än AIM. Även om just vi brukar jaga så många poäng vi bara kan haffa tag i kan man ha det galet roligt även om man gjort slut med tävlingsdjävulen, multisport för alla helt enkelt.”

Det här vill vi ju att fler ska få uppleva och nu i juni tävlar vi ut ett närmast komplett startpaket till årets upplaga i Hemsedal, hell yeah!

 

Om skribenten

Chefredaktör

Liknande inlägg