Annons:

Lördag den 3:e December går startskottet för första Åda Wild Boar Winter Race. Loppet går i skogarna runt Åda i Trosa, i samma skog som ”orginalloppet” Åda Wild Boar som går i april.

Det finns två olika distanser. 30K där de första ca 20K är navigation till fyra kontrollplatser och sedan avslutar man med 11K traillöpning. Här springer man i lag om två. Den andra är 11K, orginalbanan för Wild Boar som kommer vara reflexmarkerad. Båda loppen går i skenet av din pannlampa. Löparna kan förvänta sig en teknisk utmaning och ett äventyr genom att springa i mörkret i Vildsvinets ursprungliga näste.

”Anledningen till att vi bestämde oss för att köra igång detta är för att inspirera löpare att dels springa i naturen även under den kallare årstiden men också få in mörker, navigation och lag. Vi tror mycket på denna tävling och just att kombinera löpning i naturen med navigation och mörker känns grymt spännande. Lite som en väldigt, väldigt kort variant av Adventure Racing då även denna tävling sker i just lag”, säger tävlingsarrangören Anders Nordström. 

En respons