Annons:

På söndag går starten för Nordenskiöldsloppet, världens längsta längdskidlopp. På startlinjen står duon David Erixon och Niclas Bentzer som bland annat lyckades klara Yukon Arctic Ultra på skidor förra året och därmed blev de första svenskarna någonsin att fullfölja loppet (en nätt och kall sträcka på 700 kilometer).

Nu står de alltså inför nästa utmaning: Den 10:e april startar de i Purkijaur utanför Jokkmokk för att skida de 20 milen. Loppet, som har arrangerats en enda gång tidigare: 1884, återuppstår nu efter 132 år i dvala. Då låg segertiden på 21 timmar och 22 minuter.

”Vi har gjort många långa skidturer genom åren men aldrig skidat så här långt på en och samma dag”, säger David Erixon. ”Det kommer att bli väldigt intressant, troligtvis jobbigt och förhoppningsvis riktigt kul!”

”Vi har båda två fått till bra träning i vinter och har lyckats hålla oss friska de senaste veckorna. Jag inser ju att vi inte kommer att ha med någon tätstrid att göra men vi ska så klart försöka ta oss fram så fort vi kan. Jag känner mig väldigt taggad”, säger Niclas Bentzer.

Förutom Yukon-duon står bland andra bröderna Anders, John Kristian Dahl och Jörgen Aukland och Britta Johansson Norgren på startlinjen.

Om skribenten

Liknande inlägg