Annons:

Lite högst spontana tips för en något mer äventyrlig påsk

Skidor och snö:
Det är bra snöläge i nästan hela Sverige. I Stockholmsområdet är bland andra Flottsbrobacken, Hammarbybacken, Ekebyhovsbacken, Ekholmsnäsbacken och Väsjöbacken öppna. Enligt utsago har det dumpat en del snö i Åre den senaste veckan och snöläget över påsken verkar bli ganska bra. För den som vill åka ännu längre norrut ser det ut att bli nysnö och lagom många minusgrader uppe i Riksgränsen, som redan nu har ett snödjup på 175 cm. I Funäsfjällen är det hyfsat med snö och så gott som allt är öppet i  Ramundberget, Tänndalen och Funäsdalsberget.  För första gången någonsin har Vallåsen nere på Hallandsåsen öppet över påsk. För västkustbor med norgelängtan verkar Hemsedal bjuda på fin åkning över påsk, som vanligt blir det troligtvis gott om påskröj på Stavkroa.

Klättring:
Klipporna på västkusten har i veckan varit torra och finfina. I veckan som gått har vi klättrat vid klipporna ute vid Aspen, Lerum och nere i Kullaberg. Är det bara några plusgrader och sol på klipporna blir det precis lagom varmt.

Aspen

Fikahyllan vid Aspen i Lerum

Sugen på snökite?

Åre kiteskola ger intro och grundkurser från 850 kronor per person, fullbokat just över helgen med lite öppningar under nästa vecka: www.arekiteskola.se  Liknande utbud i Sälen: salenskiteskola.se

Surf:
På västkusten verkar det bli någorlunda gynnsamma vindar för vågsurf. Uthyrnings- och kursställena kommer inte igång på än någon vecka, så här är det egen bräda och upptäckarlust som gäller. Det är strax under 5 grader i  vattnet, så på med den tjockare våtdräkten.

 

Om skribenten

Chefredaktör

Liknande inlägg

En respons