Annons:

Det blev ytterligare en VM-medalj i mountainbike cross country till Sverige genom Jenny Rissveds. Efter Ida Janssons suveräna guldlopp i fredags gjorde Jenny Rissveds en fantastisk prestation i dagens XCO-lopp och tog hem guldet.

Jenny är grymt vass på det hon gör, och idag satt allt som det skulle. Att erövra två världsmästartitlar under ett och samma VM är ju helt fantastiskt”, säger förbundskapten, Anders Ljungberg, förbundskapten mountainbike.

Jenny visade redan på torsdagens stafett att hon är riktigt stark då hon körde in många placeringar till laget på sin delsträcka. Den fina form hon haft den senaste tiden ser ut att bara bli bättre. Idag, i ett 17-gradigt Nove Mesto, var förutsättningarna de bästa. Jenny Rissveds vann med 1,04 sek före Stina Frei och 1,22 före Alessandra Keller, båda från Schweiz.

Jag har jobbat länge för det här och byggt upp en press, äntligen har jag lyckats ta världsmästartröjan, riktigt härligt att ta den sista chansen som U23:a”, säger en nöjd Jenny Rissveds.

Cross countrybanan i skogsterrängen i Nove Mesto, sydöst om Prag har många snabba och tekniska partier med flera långa klättringar och steniga stigar. Det är en svår och krävande bana som börjar med en 2,8 kilometer lång startoop innan det är dags för de fyra varven à 4,1 kilometer. En bana som passade den teknikstarka Jenny Rissveds.

Det blev Jenny Rissveds första VM-guld och en regnbågströja som hon länge har suktat efter. Nu fortsätter hennes resa mot OS i Rio.

En respons