Annons:

För två år sedan fick Petter Bromeé och Jocke Nordlund idéen att dra igång Vemdalen Fjällmaraton. 2016 gick det första loppet av stapeln och startplatserna bokades fulla. Inför loppet i augusti 2017 ser de att den positiva trenden håller i sig och de räknar med betydligt fler på startlinjen än förra årets premiärlopp. Stärkta från framgången med sommarloppet har de nu tagit sig an en än större utmaning. De vill göra löpning till en vintersport mitt i skidmeckat Vemdalen.

 Hur kommer det sig egentligen att ni valt att satsa på en springlopp på vintern? 

– Dels för att löptrenden är så stark och vi ser exempelvis i sociala medier att folk springer mer under hela året. Då kändes det kul att testa om fler vill komma hit och springa i vinterklimat.

Men som om det inte vore nog att loppet går av stapeln mitt under vintersäsongen så har ni valt att göra det till ett kvällslopp så det kommer vara nattsvart. Hur kom ni på den idéen? 

– Allt idag handlar om att göra saker med en twist. Vi vill göra något kul som sticker ut. Det hoppas vi att vi lyckats med.

Hur är det egentligen att springa på snö? 

–  Det beror mycket på hur underlaget är men vi kommer att preparera banan så det kommer inte vara som att pulsa fram i djupsnö, det är faktiskt lättare än man kan tro. Men givetvis blir det tuffare än asfalt, säger Petter Bromeé med ett leende.

Behöver man någon speciell utrustning för att ta sig igenom loppet? 

– Givetvis en bra pannlampa men också en pigg partner eftersom det är ett duolopp, skor med bra fäste och en lätt ryggsäck med vatten och första förband ska du också ha med dig.

Premiärloppet går den 20 januari 2018 och start och målgång är på Skalets Torg mitt på Vemdalsskalet.

– Vi hoppas på en fin inramning i vinternatten med tända facklor längs med spåret och många positiva hejarop från sidorna, avslutar Petter Bromeé.

Night Snow Run Vemdalen

Datum och starttid: 20 januari kl 17.00

Distanser: 6 och 12 kilometer

En respons