Annons:

Genom tjänsten Mapongram och min Spot Gen 3 (satellit tracker) som jag bär med mig för att meddela var jag är, allt bra eller ropa in hjälp så är det möjligt att följa min framfart under äventyret här på kartan.

Satellitspåraren använder ett annat satellitnätverk, GEOS, och ger mig möjlighet att dels meddela min familj och kontakter att allt är bra, be om assistans samt ropa in hjälp från 112 vid ett nödläge. Den använder ett annat satellitnät än mobilnätet vilket innebär att jag även kan kommunicera och be om hjälp i områden utan täckning. Modern teknik när den är som bäst!

Om skribenten

Fredrik Hjorth

Fredrik Hjorth är vid sidan om sitt jobb som managementkonsult även VD på Årets Äventyrare AB, guide på Expeditionsresor, studierektor på Adventure Academy och aktiv scoutledare. Han var den första att genomföra Kropp Challenge där han i maj 2016 cyklade från Stockholm till Nikkaluokta, lastade om från cykel till ryggsäck för bestiga berget och ta sig ut igen. Allt för egen kraft och med all packning på cykeln. Fredrik är löparen som hellre räknar leenden än kilometrar eller kilon på skivstången, och har genomfört två Ironman "Glädjen i att få vara ute och uppleva nya saker är det som jag går igång på. Tuffa utmaningar, roligt och så gott kaffe förstås.”

Liknande inlägg

En respons

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras