Annons:

Vandringssugen men osäker på upplägg och plats? Kanske vill du inte vandra ensam men har ingen att resa med eller tycker att det blir för mycket att komma på aktiviteter till barnen i fjällen? Ta del av tre vandringstips kring Saltoluokta i sommar!

Saltoluokta fjällstation,  i världsarvet Laponia, ligger längst med den populära Kungsleden och är även ett populärt mål på vägen för många gröna bandare. Saltoluokta är inte bara en anhalt på vägen utan en destination dit många väljer att återkomma. Såväl barnfamiljer som unga och gamla. Här nedan tipsar jag om tre vandringar för olika målgrupper i närheten av Saltoluokta i sommar.

För den äventyrslystna familjen – Familjefjälltur i Laponia 7-11 juli
Klarar dina barn av att vandra ca 6 km med egen liten ryggsäck? Vill du se något nytt? Då kanske Familjefjälltur i Laponia är något för dig. Start och slut på Saltoluokta fjällstation och däremellan tre nätter i enkel fjällstuga i samevistet Pietsaure. Testa fjällfiske, vandra och lek i midnattssolen!
Läs mer här.

För dig som vill träffa nya vänner – Singel i Salto 8-13 juli
Arrangemanget Singel i Salto har sommartid blivit en institution i Saltoluoktas utbud. Med två riktiga gamla rävar till guider som inte kommer låta dig få en lugn stund från deras humor och fjällkunskap. Av namnet kan en lätt få missuppfattningen att det rör sig om dejting men detta är veckan för dig som reser själv och vill träffa andra likasinnade i blandade åldrar. Förbered dig på en intensiv och rolig vecka med nya vänner och vyer!
Läs mer här.

Ta steget att vandra utan guide på en klassisk sträcka – Kungsleden Saltoluokta – Kvikkjokk
För dig med tidigare erfarenhet som vill göra en klassisk vandring på en av Kungsledens populäraste etapper. I detta självguidade paket kan du också boka till en extranatt i Aktse och göra en avstickare upp på Skierfeklippan för att njuta av utsikten över Rapadalen. Kan bokas perioden 29 juni till 10 september här.

Önskar dig en härlig sommar med fina vandringar!

4 responser

 1. Hannelore Pers

  Pleasant to satisfy you, my name is Jere. Managing men and gals has been his occupation for some time and his income has been genuinely satisfying. His residence is now in Indiana. Jogging is the issue I really like most.

  Svara
 2. Virgina Friederich

  Nice to meet up with you, my identify is Jere. Managing persons has been his profession for some time and his wage has been seriously satisfying. His house is now in Indiana. Jogging is the factor I adore most.

  Svara
 3. Kirk Collin

  I wanted to thank you for this wonderful read!! I absolutely loved every bit of it. I have you saved as a favorite to look at new things you post…

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras