Annons:

I Sveriges sydligaste bikepark, Vallåsen, har man fram tills i år fått nöja sig med en släplift om man vill upp på Hallandsåsen sommartid, om man nu inte vill trampa upp. Men då vintersäsongen 2016 gick så bra kör de sommaren 2017  igång stolsliften även för cyklister

vallasen-1

Sofia Sjögren Fritz

När Branäsgruppen tog över Vallåsen valde de att fokusera på vinterverksamheten för att få en riktigt bra vinterprodukt. Den cykling som tidigare fanns på åsen togs över av KJS Cykel. Efter några framgångsrika år känner både Vallåsen och KJS Cykel att det är dags att tillsammans ta sommarverksamheten till en ny nivå, heter det i ett pressmeddelande.

vallasen-3-2Satsningen gör att fyrstolsliften kommer att vara i drift under cykelsäsongen 2017. Samtidigt utökas området med nya leder från toppen av ”Köpenhamn”. Detta gör att gästerna kommer högre upp och att det blir tillgängligt för fler. Det blir även mer fokus på serviceverksamheten i form av utökad butik, cykelverkstad och café.

Vallåsens Kristian Vilse Jakobsson på Åre Enduro

Vallåsens Kristian Vilse Jakobsson på Åre Enduro

”Vi är riktigt taggade och det kommer bli kul att kunna erbjuda en lättare transport upp och därmed få hit fler ungdomar och familjer” säger Kristian Vilse Jakobsson om det hela.

Premiär för satsningen är slutet av april 2017 och danskinvasionen lär inte vänta på sig.