Annons:

Att förvåna sig själv är utvecklande. Här kommer en liten berättelse om ett par saker jag förvånat mig själv med den senaste tiden samt några frågor som förhoppningsvis får DIG att fundera lite.

Jag har varit vegetarian sedan jag var nio år. Då startade jag föreningen Alla Djurens Vänner och vi hade möten i bystugan i Hågaby utanför Uppsala där jag växte upp. Skrev arga insändare i Uppsala Nya Tidning om att de inte skulle skjuta på duvorna. Mitt engagemang idag ser lite annorlunda ut men jag väljer fortfarande en vegansk bas i min kost av många olika anledningar. Genom utbildningen har jag nyligen tagit jägarexamen (teori-delen). Det trodde jag nog aldrig att jag skulle göra – men jag har lärt mig massor! Igår gjorde jag en annan sak jag aldrig hade kunnat gissa att jag skulle göra – tog förarbevis för scooter! Så himla lyxigt att vi får detta i utbildningen då det verkligen möjliggör för många uppdrag.

Såhär i början av året är det många som funderar på förändringar, kanske du också? Jag vill skicka med dig några frågor som jag själv tycker är användbara för att hitta en riktning framåt.

Vad älskar du att göra?

Vad är du rädd för?

Vad ältar du/Vad håller dig vaken?

Vad vill du ha ut av livet?

Vad skulle du göra om inga hinder fanns?

Vad skulle du göra om du visste att du hade en begränsad tid (sex månader) kvar att leva?

Vad är unikt i det du gör?

Vad vill du inspirera med?

Om du upplever att du kört fast i samma gamla vanliga hjulspår är det kanske läge att du förvånar dig själv? Ett par boktips som en hjälp på vägen är det mesta av Malcolm Gladwell, Medicieffekten av Frans Johansson och så äventyraren Annelie Pompes bok Otroligt Högt och extremt djupt.

Önskar dig en provocerande läsning!