Annons:

Äntligen jul! För de flesta av oss innebär det stress och julstök, affärerna går varma och vi letar den perfekta inspirationsklappen.

När jag jobbade i butik var det otroligt inspirerande att träffa folk som skulle ut på äventyr, allt från höga 8000- metersberg till små äventyr runt knuten med nyfödda barn. Det finns många typer av kunder: allt ifrån den som förbereder sitt köp genom att komma in många gånger, fudera klämma och känna på grejerna, till de som bara tar det de ska ha och går ut igen.

Efter att ha jobbat ett tag insåg jag att äventyret ofta stannar i butiken, eller vid förberedelserna. Tanken på äventyret börjar och slutar i butiken. Man kanske inte har tillräckligt med tid, grejerna är för dyra, man har inte tillräckligt med kunskap. Jag har haft flera kunder som kommer in och pratar om sitt nästa äventyr, men när man träffar de igen förstår man att förberedelserna är allt det blir av äventyret. Så är det faktiskt också att jobba i butik eller som projektledare, man har alla prylarna och alla kontakterna, men ändå kan det vara väldigt svårt att ta sig ut..

Vi kan väl vända på det inför den här julen! Ta med din familj och dina vänner ut som en julklapp! Gå runt hörnet och grilla, eller ta de där första löpstegen mot ditt nya äventyr.

Och du, det kan du göra alldeles lika bra i dina gamla trasiga löparskor och med kläderna som du har i garderoben.

Tid är trots allt det finaste vi har att ge varandra.

En riktigt GOD UTEJUL!

 

 

I samarbete med

vitrilogor woolpower-log
tissot

Om skribenten

Mikael Nyman

Mikael Nyman är frilansande guide, Rope-Access Instruktör och konsult i friluftsliv och säkerhet. Han har långcyklat till Sydafrika. Passionen är att hjälpa andra hitta sina äventyr och utmaningar i naturen. Mikael guidar bland annat på Kebnekaise, Kilimanjaro, i Marocko, och på en höghöjdsbana utanför Uppsala. Här på Outside Sweden bloggar han om livet som guide, ger dig tips inför ditt nästa äventyr och filosoferar om friluftsliv.

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras