Annons:

I november, precis innan jag pep iväg till Sydamerika och landande i Quito på 3 500 möh gjorde en gammal Årenörd och sportmupp jag känt way back, Jojje Borsen, en intervju med mig på sin blogg ”unika människor” Det blev ett inspirerade snack, fyllt av skratt och reflektioner över vad som skett dom senaste 25 åren i mitt liv.

Vad som driver mig, vad är viktigt, vad som ger och vad som stjäl energi. Att lyckas tratta ner dom åren på en timme, kändes svettigt, men tiden rann iväg och Jojje styrde tryggt oss fram till deadline och presenterade mig ungefär så här: ”Skidalpinism, multisport, bergsmarathon, fjällöpning, trailrunning ja det är några av sakerna som Erik engagerat sig i under snart 25 år. Grundare av Kebnekaise Classic, BIMM, FEM, ÅEC (Åre Extreme Challenge), Åre WAR, TEO (The Endless Odessey), C2 City Challenge, Sweden Sky Race 24 med flera! Dessutom hjärnan bakom Salomon Trail Tour som bidragit till det enorma intresset för trailrunning som vi har idag.

Lite idéer som snurrar i hans hjärna just nu – Plogga (Plocka skräp och Jogga) och Bo Outdoor, (ett modernt ”sportkollektivboende” för dig som hellre är ute) Men mest känd kommer Erik alltid att vara för att ha haft flera roller i Sällskapsresan 2, Snowroller där han är en av skidåkarna gapar de legendariska orden – ”Bästa svängen Hökarängen”. Jag blickar framåt så att leva på gamla meriter är inget för mig. Just nu är målet att krama ur och maximera tre månader som började i slutet av november on the road i Sydamerika, (Ecuador, Peru) med Rosa Bussarna och fortsätta i Sri Lanka med ett snabbstopp på Maldiverna med min girlfriend Carina och avsluta i Indonesien med en paddelexpedition i för mig ett okänt paradis, Missol.

Till Stockholm kommer jag i slutet av feb och kommer där fortsätta med att försöka få fler personer ut i naturen vinter som sommar, testa trailrunning och arbeta deltid som Community Manager för Salomon Running. En kvartstid på Salomon innebär alltså att det finns gott om tid att arbeta med skiftande projekt i vårt avlånga land.

Så om du har några tips som skulle passa in i min profil, hör gärna av dig till mig på; erik.ahlstrom.sweden@gmail.com Intervjun kan du hitta under #unikamänniskor på; Itunes, Soundcloud och Acast

 

Om skribenten

Skidalpinism, multisport, bergsmaraton, fjällöpning, trailrunning ja det har Erik engagerat sig i under snart 25 år. Grundare av Kebnekaise Classic, BIMM, FEM, ÅEC, Åre WAR, TEO, C2 City Challenge, Sweden Sky Race 24 med flera! Dessutom hjärnan bakom Salomon Trail Tour som bidragit till det enorma intresset för trailrunning. Lite idéer som snurrar i hans hjärna just nu - Plogga (Plocka skräp o Jogga) och Bo Outdoor, (ett modernt "sportkollektivboende" för oss som hellre är ute) Men mest känd kommer Erik alltid att vara för att ha haft flera roller i Sällskapsresan 2, Snowroller där han är en av skidåkarna gapar de legendariska orden - "Bästa svängen Hökarängen".

Liknande inlägg

3 responser