Annons:

Onsdag – 10 mil upp till Strömsund i solen över böljande backar och härliga vyer. Varje dag som jag färdas norrut så känns det att temperaturn droppar nedåt. Inte mycket, men ändå. Förstärker klädseln varje dag och igår blev det långärmat över t-shirten samt löstagbara ben och skoskydd. Men sol hade jag och vad vackert det är häruppe!
Curlig för Tenzing och Hjorten
Innan jag åkte iväg fick både jag och Tenzing service hos Velo Rapide i Östersund. Vi kollade igenom kedjan, växlarna och generellt att cykeln mådde bra. Själv fick jag en grym kaffe av Anders och ett par lösa vattenavstötande röda ben och en keps av Fredrik på Nordic Trade. Inte dumt och de kommer väl till pass framöver. Tack Anders, Tobbe, Fredrik och Fredrik och hoppas vi ses igen! 

Tobbe, Hjorten, Fredrik och Anders

Inlandsvägen är alltid Inlandsvägen
Så här ser den ut och enda sättet att egentligen veta vart bilden togs är att kolla datumstämpeln. Kan hålla med att kanske E45 inte är lika njutbar från bil som från cykel. Men en sak är klar, superhäftigt att äntligen få vara här och uppleva den på vägen upp till Kebnekaise.

Tenzing och Sherpa på E45

Den är inte bara rak utan den svänger och går upp och ner också. Kanske mest upp i och för sig, känns i vart fall så. Speciellt mot Sveg. Fördelen med cykel är att jag kan stanna och ta lite bilder utan att störa trafiken.   

Helt plötsligt händer det
Några mil från Strömsund passerade jag helt plötsligt en plats som jag tror jag missat om jag kört bil i 100 km/tim. En liten sjö bredvid vägen inramad av träd. Kanske en den av en myr och när jag hoppade av cykeln var det alldeles tyst. Det här är de stunder som är magiska.

Men den klassiska bilden av Inlandsvägen är nog en rak väg med skog på sidorna. Kanske E45 inte är lika njutbar från bil som från cykel. Men en sak är klar, superhäftigt att äntligen få vara här och uppleva den på vägen upp till Kebnekaise.

E45

En lugn dag på cykeln
Har haft ett par dagar där jag cyklat på lite hårdare och igår tog jag en lugn dag på cykeln med ordentlig lunchpaus ett par mil från Östersund och en skön fikapaus i Hammerdal. Känns idag att jag inte är lika sliten i kroppen. Skönt!

Fredrik

Inte kallt, det är friskt
2 plusgrader för en Stockholmare som jag kan tyckas kallt, men häruppe heter det att det är friskt. Men med solen och uppförsbackar som värmer så är det inte dumt alls att vara här på en cykel på väg.

Fredrik

Kroppen mår bra, lite trött som sig bör men tramptag för tramptag tar jag mig framåt och snart är jag halvvägs. Idag är jag i Strömsund och styr kosan til Vilhelmina genom det björntätaste området i hela Sverige. Blir en spännande och en lång dag. Ser fram emoyt friskt och soligt.

Ett jättetack till Mattias på Hotel Nordica i Strömsund som bjöd in mig att stanna hos dem, sovit och ätit som en prins!

Tack för alla positiva hejarop och gåvor!
Lämnar er denna sista bild från igår och mer följer. Tack för all pepp och hejarop och gåvor till insamlingen, fortsätt sprida ordet och var med. Swish +46 73 089 45 77. Namaste!

 

Om skribenten

Fredrik Hjorth

Fredrik Hjorth är vid sidan om sitt jobb som managementkonsult även VD på Årets Äventyrare AB, guide på Expeditionsresor, studierektor på Adventure Academy och aktiv scoutledare. Han var den första att genomföra Kropp Challenge där han i maj 2016 cyklade från Stockholm till Nikkaluokta, lastade om från cykel till ryggsäck för bestiga berget och ta sig ut igen. Allt för egen kraft och med all packning på cykeln. Fredrik är löparen som hellre räknar leenden än kilometrar eller kilon på skivstången, och har genomfört två Ironman "Glädjen i att få vara ute och uppleva nya saker är det som jag går igång på. Tuffa utmaningar, roligt och så gott kaffe förstås.”

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras