Annons:
Under Fjälledarutbildningen har vi totalt åtta veckor med tid för egna projekt. Ett av mina projekt har varit att arrangera löparlägret Ultra Trail Camp Montserrat tillsammans med mina vänner Ellen och Johnny på Pace on Earth. I år var tredje året vi körde och vi hade tjugo deltagare med oss som var sugna på långa dagar och många höjdmeter. 
DAG 1
Vi arrangörer och vår extraledare Patrik åkte ned dagen innan deltagarna för att hinna handla frukost och en kaffebryggare, kolla att allt var på plats i huset samt slippa strulet med att hämta ut hyrbilar medan alla står och väntar. De andra drog in och hämtade deltagarna på eftermiddagen medan jag visade runt vår nya kock Paula som lagade trerätters middag åt oss varje kväll under veckan.

Under kvällen hälsade vi välkomna, åt middag tillsammans och gjorde en liten övning kring turplanering och säkerhet när man springer i bergen.DAG 2

Vi startade dagen med morgonyoga och tog sen en löptur runt bergsmassivet Montserrat inklusive en topptur till högsta toppen Miranda de Sant Jeroni. På kvällen berättade Ellen om när hon sprang det tekniska 100-milesloppet Ehunmilak i somras.
DAG 3 

Núria Picas är Kataloniens ultratraildrottning och vi har sån tur att vi fått med henne att tillbringa en dag med oss under löparlägret. I år sprang och scramblade vi oss upp på Pedraforca tillsammans och avslutade sedan med en gemensam lunch där Núria berättade om hennes satsning på UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc) och vad som var framgångsreceptet för henne i år när hon vann loppet för första gången.

DAG 4

Smalstig, scrambling och via Ferrata! För de allra flesta är det bra med lite vila mellan heldagarna med löpning så denna dag startade vi ett par timmar innan soluppgången för att få till ett lite annorlunda program. I pannlampornas sken tassade vi fram på min favoritstig i Montserrat, den tekniska PRC-78 med inslag av scrambling. Vi avslutade med en tur upp till utkikshålet innan vi tog bilarna till Restaurang Vinya Nova. Väl där hade ungefär halva gruppen önskat en annan aktivitet istället för löpning på eftermiddagen så tillsammans med våra lokala klätterguider Lisi och Fran gav jag och åtta av de tjugo deltagarna oss iväg mot Montserrats mest tekniska via Ferrata – Canal de las damas. Mycket skratt, gråt och pumpade muskler senare gick vi ned från berget i solnedgången. På kvällen höll jag en en liten föreläsning om löparäventyr och äventyrligare liv och hur man kan göra för att hitta inspirerande mål och nå dem.DAG 5 
Ultralänga dagen. Vi brukar lägga in en dag med mer distans än höjdmeter och lite lättare terräng så att dem som vill ska få chansen att springa en ultradistans och kanske slå sitt distansrekord. I år sprang vi en 50 kilometer lång runda som utgick från huset i Cal Visó. För flera var detta den längsta distans de sprungit och det var ett slutkört men lyckligt gäng som hängde vid poolen, med utsikt mot Montserrat, på eftermiddagen.

För deltagarna var det hemfärd på söndagen och jag begav mig mot flygplatsen för att fara vidare mot Kathmandu och guidepraktik på vandring med Christina Sandström på HiOnLife Adventures i Everestregionen. Nu sitter jag i lobbyn på Hotel Manaslu i Kathmandu och tidigt imorgon åker vi vidare upp i bergen.

Jag ser fram emot att sätta datum för och börja planera nästa års Ultra Trail Camp Montserrat när jag kommer tillbaka till Sverige igen!

Om du vill se fler bilder från veckan så gå gärna in på Instagram och sök på #utcm2017 samt #ultratrailcampmontserrat. Jag finns där under namnet Trails of Passage.

 

Om skribenten

Amanda Mannervik

Innovationsvetare och Fjälledare med passion för att springa långt. På Outside Sweden bloggar Amanda om en bransch i förändring, fjällsäkerhet, kärlek till naturen, prylnörderi och lite annat smått och gott. Vill bjuda dig som läsare på inspiration, fördjupad kunskap och utmana till nya tankar. 

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras