Annons:

”Det började som en dröm, men så fort vi steg på planet så insåg jag att det kanske var mitt livs värsta beslut. Jag hade precis tappat bort min vigselring, glömt mitt pass, maxat mitt kreditkort och jag tog nästan livet av min bästa vän”

Kanadas Baffin Island har länge haft en särskild lockelse hos klättrare och skidåkare av den mer extrema graden. Just öns alla massiva klippväggar lockade klätterveteranerna Dave Allfrey och Cheyne Lempe till ön. Men det är sällan äventyr går precis som planerat, och det ligger väl i begreppet äventyr, att det ska finnas en inbyggd osäkerhet. Men den här gången gick inte mycket rätt, något som framkallade massiv och bestående tveksamhet hos Cheyne Lempe.

”Allt inom mig säger – gör det inte, åk hem nu- Det som ger oss så mycket mening i våra liv kan samtidigt ta slut på det på bara en sekund. Vi kom ut hit för att uppleva obegränsad frihet, men är det värt det? Jag vet fortfarande inte” säger Cheyne Lempe i filmen.

Hans korta film Haywire (betyder ungefär oberäknelig) om äventyret på Baffin Island bjuder med gripande ärlighet på en klättrares tvivel om vad ett äventyr egentligen är värt.

Om skribenten

Chefredaktör

Liknande inlägg