Annons:

Idag var det bara jag, min cykel och vagn som gav oss iväg upp till Borlänge i solen. Kändes häftigt och klart annorlunda att vara ensam på vägen med endast mina två nya kompisar Tenzing och Sherpa. Vi hittade riktgit fina stråk och har haft en toppendag!

En heldag på cykel
Solsken, lite felcykling och härliga människor på vägen sammanfattar dagens resa upp från Sala till Borlänge. Det vart 11 mil och hittade riktigt fina vägar med hjälp av människor jag träffade längs vägen. Efter ett samtal med en MC förare insåg jag att han liksom alla som kör MC också gillar vägar som går genom naturen och inte är speciellt trafikerade.

Gamla vägen från Avesta

Det är dagens tips, prata med de som kör motorcykel om fina vägar att cykla på. Gamla vägen från Avesta, Hedemora och Säter var klart rogivande.

Mot Borlänge

Framme i Torslång åkte jag över bron för att sen svänga vänster och upp längs vattnet innan jag började trampa in mot Borlänge centrum.

Bron vid Torslång

Det går inte fort, men fram kommer jag
Dettar mycket mer tid än man tror att cykla med vagn och sen alla samtal med härliga människor jag träffat längs vägen. Kommer tänka om lite kring rutten och det kommer bli super! 19/5 är jag i Nikkaluokta enligt plan. Mer kommer imorgon!

Hjorten

 

Om skribenten

Fredrik Hjorth

Fredrik Hjorth arbetar som managementkonsult inom bank och finans med fokus på värdepappershandel och penningtvätt. Han är projektledaren som parallellt med sina uppdrag lever ut sina äventyrsdrömmar och inspirerar andra att ta tag i sina. Han har bl.a. cyklat 150 mil med all packning till Kebnekaise för att sen packa om, vandra in och bestiga berget. Vid sidan om sitt vanliga arbete arbetar Fredrik även som guide på Expeditionsresor till bl.a. Kilimanjaro och Nepal. Att hitta näräventyr som fungerar i vardagen är något Fredrik specialiserat sig på. Under hela 2017 genomförde han sitt projekt 52 veckor - 52 nätter, där han sovit ute i tält minst en natt i veckan ett helt år. ’

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras