Annons:

Idag var det bara jag, min cykel och vagn som gav oss iväg upp till Borlänge i solen. Kändes häftigt och klart annorlunda att vara ensam på vägen med endast mina två nya kompisar Tenzing och Sherpa. Vi hittade riktgit fina stråk och har haft en toppendag!

En heldag på cykel
Solsken, lite felcykling och härliga människor på vägen sammanfattar dagens resa upp från Sala till Borlänge. Det vart 11 mil och hittade riktigt fina vägar med hjälp av människor jag träffade längs vägen. Efter ett samtal med en MC förare insåg jag att han liksom alla som kör MC också gillar vägar som går genom naturen och inte är speciellt trafikerade.

Gamla vägen från Avesta

Det är dagens tips, prata med de som kör motorcykel om fina vägar att cykla på. Gamla vägen från Avesta, Hedemora och Säter var klart rogivande.

Mot Borlänge

Framme i Torslång åkte jag över bron för att sen svänga vänster och upp längs vattnet innan jag började trampa in mot Borlänge centrum.

Bron vid Torslång

Det går inte fort, men fram kommer jag
Dettar mycket mer tid än man tror att cykla med vagn och sen alla samtal med härliga människor jag träffat längs vägen. Kommer tänka om lite kring rutten och det kommer bli super! 19/5 är jag i Nikkaluokta enligt plan. Mer kommer imorgon!

Hjorten

 

Om skribenten

Fredrik Hjorth

Fredrik Hjorth är vid sidan om sitt jobb som managementkonsult även VD på Årets Äventyrare AB, guide på Expeditionsresor, studierektor på Adventure Academy och aktiv scoutledare. Han var den första att genomföra Kropp Challenge där han i maj 2016 cyklade från Stockholm till Nikkaluokta, lastade om från cykel till ryggsäck för bestiga berget och ta sig ut igen. Allt för egen kraft och med all packning på cykeln. Fredrik är löparen som hellre räknar leenden än kilometrar eller kilon på skivstången, och har genomfört två Ironman "Glädjen i att få vara ute och uppleva nya saker är det som jag går igång på. Tuffa utmaningar, roligt och så gott kaffe förstås.”

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras