Annons:

På flera håll har snön redan börjat falla och snart hoppas vi den dumpar rejält och bjuder in till åkning. Hög tid att fräscha upp de livsviktiga lavinkunskaperna alltså.   

Tierra Avalanche Academy är i år tillbaka med gratis lavinkurser signerade en av Sveriges främsta lavinexperter, Mårten Johansson från Åre Lavincenter.

Nu när vintern är i antågande är syftet med kursen framförallt att ge ett wake-up-call till att det är dags att börja tänka kring laviner. Du behöver inga förkunskaper och föreläsningen riktar sig till alla som rör sig ute på fjället vintertid.

Topptur Sylarna. Foto: Tierra

Kursen är två timmar lång och hålls på sju platser runtom i landet. En perfekt introduktion för den som inte har tidigare kunskaper om laviner – och en alltid lika viktig påminnelse för dem som varit med på berget länge.

Topptur Sylarna. Foto: Tierra

Tierra Avalanche Academy arrangeras av Tierra i samarbete med stiftelsen Skiers Left som arbetar för ökad säkerhet vid friåkning och lavinexperterna Åre Lavincenter. Tillsammans vill de sprida kunskap om laviner och öka medvetenheten om risker i samband med friåkning och vistelse i bergsmiljö på vintern.

TIERRA AVALANCHE ACADEMY 2016
Skiers Left

Efter att Mikaela Scherrer omkommit i en lavin i Verbier startade hennes bröder Axel och Gustav stiftelsen tillsammans med några nära vänner. Deras mål är att  ingen person ska hamna i en lavin och de arbetar aktivt med att göra kunskap tillgänglig för så många som möjligt, så billigt som möjligt.

Läs mer på skiersleft.com eller besök Skiers Left på Facebook.

Åre Lavincenter

Åre Lavincenter arbetar med lavinsäkerhet i praktiken. De är ett av Skandinaviens större utbildningscenter för snö och lavinkunskap. Sedan starten för 10 år sedan har de utbildat vanliga skidåkare, skidlärare, skidpatrull, fjällräddare och militär personal.

Läs mer på arelavincenter.se.