Annons:

Papplåda må väga lite och vara en billig metod när du vill transportera din cykel, men regnar det blir hojjen lätt väldigt naken och det finns roligare utmaningar än att kånka runt på en otymplig papplåda. Mjuka transportväskor har fördelar i pris och vikt men skyddet blir oftast minimalt. Thules hårda cykelväska Roundtrip Transition bjuder på enorm enkelhet och totalt skydd för din leksak, den har egentligen bara en nackdel….

”Är det en cello?” RoundTrip Transition har följt med på två cykelresor i höst och frågorna från medresenärerna i check-in kön har haglat. Slimmad är den inte, utan rejält tilltagen på alla håll och kanter. Bredden ligger på nästan 40 cm, höjden på dryga metern och den är lång nog att passa cyklar med en hjulbas på upp till 117 cm.

Den stora fördelen med storleken är att man lätt packar in hojjen med enbart minimal demontering. Med hjulen avmonterade fäster man ramen i en skena. Breda MTB styren behöver plockas av och på den 29er som var med på resorna behövde bakväxelns plockas av.

Skenan klickas sen fast i lådans botten, in med hjulen i hjulväskorna och ner med dem, på med locket, sen är det klart. Inne i den robusta ABS-konstruktionen ligger sen cykeln helt skyddad från slag, stötar och skak. Med ett handtag i ena änden och hjul i andra är det enkelt att rulla och gå med väskan. Det finns även ett integrerat mekställ som man kan plocka ur om man vill spara på vikten lite, något som kan behövas…

För den enda egentliga nackdelen med denna majestätiska låda är just vikten. Med det integrerade mekstället väger lådan  ensam, 17,5 kilo. Har du en lätt racer är det blott ett mindre problem men med en endurohoj på 12-13 kilo blir det en totalvikt på 30 kilo. Dels blir den väldigt tung att få upp och ner för trappor, sen har många flygbolag en maxvikt för cykellådor på 25 kg…

thule-1thule-6

 

thule-1-3

Hjulväskor av nylon, inga problem att få ner ett på 29:or med 2.3 däck.

thule-7

Förutom att funka med klassiska 9mm nav medföljer adaptrar för genomgående 15 och 20 mm axlar.

thule-1-2

Integrerat och uttagbart mekställ

thule-5

Locket har dubbla fästen + fästesfixering och även beslag för hänglås, säkert värre alltså.

thule-hjul-1

Relativt robusta hjul, men hade varit spännande att se en mer universell och utbytbar lösning, ex rollerbladeshjul?

thule-2

Go explore!

Thule RoundTrip Transistion
Pris: 5699
Vikt: 17.5 kilo

TEST: Thule RoundTrip Transition - När du vill att cykeln ska komma fram hel
Rejäl och robust cykeltransportväska som erbjuder ett mycket bra skydd på resan, dock tung på vågen.
Bra
  • Enkel att packa ner cykeln i
  • Mycket bra skydd
Mindre bra
  • Tyngden.....
4.0Betyg

Om skribenten

Chefredaktör

Liknande inlägg

3 responser