Annons:

Thules uppdaterade takcykelställ ProRide 598 bjuder på en hel del förbättringar jämfört med föregångaren 591. Full pott blir det.

Det är så enkelt och det går så snabbt och det handlar kanske mest om den fantastiska gripklon. Placera cykeln i stället, få dit gripklon och vrid på ratten. Cykeln positionerar närmast sig själv. Med sina stora och gummerade gripklor fördelas trycket jämt över cykelns ram. Då gripklons nedre del är u-formad blir det även svårare för cykeln att ramla och tatuera taket. Väl på plats är det bara att spänna fast hjulen, vilket är enkelt gjort med med de nya spännremmarna.

Det går att sätta stället på valfri sida av räcket och monteringen görs utan verktyg. Enkelt alltså att flytta runt stället på taket. Stället är läsbart till takräcket och gripklon till cykeln är låsbar den med. Thule skickar med T-spårsadaptrar (20×20 mm) som funkar direkt i lasthållarrör med T-spår. För fyrkantiga räcken behövs en adapter.

Nu saknas väl bara en automatisk funktion som varnar för garageinfarter och andra låga tak samt något som håller mygg och flugfän borta från fina cyklar.

proride-5

Säkert grepp

proride-6

The claw!

proride-1-2

Hjulfästena går lätt att skjuta längs skenan för att anpassa stället för olika cyklar och hjulbredder.

proride-1

Enkla och smidiga snabbspännen, extra plus för gummiskyddet över fälgen.

proride-9

Från racerdäck till fatbikedäck, det mesta passar

Thule ProRide 598
Pris: 1399

TEST: Thule ProRide 598 - One claw to rule them all
För den som vill ha cykeln på taket bjuder Thules nya ProRide 598 på oslagbar enkelhet och smidighet. Full pott från oss.
Bra
  • Gripklon!
  • Enkelt och snabbt
  • Stort plus för de uppdaterade hjulhållarna
Mindre bra
  • Ja, det skulle väl vara priset då...
5.0Betyg

Om skribenten

Chefredaktör

Liknande inlägg

En respons