Annons:

Att lasta cyklarna på taket må få din bil att se ut som en följebil i touren. Men det är mindre bra för bränsleförbrukningen och cyklarna blir snabbt strösslade med döda flygfän. Alternativet är att hänga på cyklarna där bak, lättast om bilen har en dragkrok.

En klassisk cykelhållare, en sådan där man kan köpa på nästan vartannat varuhus, är billiga och bra om man ska transportera 2-3 lättare hojar med öppna ramar. Dessa ställ funkar dock dåligt med tunga cyklar som har massa dämpare i vägen, typ Downhill och endurocyklar och problemen ökar exponentiellt med ju fler cyklar du lastar. De blockerar även bagageluckan och bilens baklyktor.

Thule Easy Fold XT3 är en hållare för dragkulan med plats för tre cyklar, som minst sagt står placerade i en trygg miljö. Oavsett storlek och hur ramen ser ut så omfamnar armarna cykeln i ett tryggt grepp. Och med hjälp av det låsbara vredet är står din pärla säkert, även om cykeltjuven skulle vara framme när du stannar och tankar. EasyFold sväljer det mesta och är redo för allt från racerdäck till feta fatbikedäck. Stället är tiltbart vilket gör att du fortfarande kommer åt bagageutrymmet.

Kruxet med dessa ställ är att de tar ganska gott om plats när man inte har det på bilen. Mindre problem om man har utrymme i form av ett garage. Men bor man i lägenhet är det mindre praktiskt. EasyFold bjuder just på en finfin lösning här. För här viker du bara ihop allting till något som liknar en väska, med tillhörande bärhandtag och rullhjul. En mycket smart detalj som gör ett den 23 kilo tunga cykelhållaren utan problem får plats även om du har begränsat utrymme.

Låsbar gripklo som är snäll mot ramen

Plus för remhållare

Visst är det snyggt, men vi funderar på om denna lösning på baklampan kommer hålla över tid. Krävs inte mycket för att de ska knäckas av…

Finns även i en lite mer slimmad variant som sväljer två cyklar, då minskar vikten med fem kilo och priset med en tusenlapp.

Thule EasyFold XT 3

Cirkapris: 9 000 kronor

 

TEST: Thule EasyFold XT 3 - Kompakt och mångsidigt, lite som en Schweizisk armekniv
EasyFold är kompakt och förvaringsbar när du inte använder det men samtidigt robust, rejält och säkert när du gör det.
Bra
  • Väldigt smart
  • Stylish
  • Kompakt när man behöver det
Mindre bra
  • Tveksam hållbarhet på baklyktorna
4.5Betyg

Om skribenten

Chefredaktör

Liknande inlägg

3 responser