Annons:

Osprey Zealot är en genomtänkt allroundrygga med gott om detaljer, fickor och funktion. Allt i mycket bra byggkvalité och den sitter som ett smäck.

Osprey -5

Stort dragkedjeförsett utrymme för skydd, fika eller extraplagg

Huvudfacket öppnar upp helt vilket gör åtkomsten enkel och 15 liter räcker långt. Gott om utrymme för skydd, slangar, första hjälpen kit, en kattunge och annat nödvändigt. Liiitet minus för att man måste öppna upp två snabbspännen för att komma åt det hela.

Bra inre fack för vätskeblåsa, men vi önskar att blåsan hade ingått i ryggsäcken. Osprey har ett bra magnetsystem för själva munstycket på bröstspännet men det faller lite om man inte har deras egen blåsa.

Ryggan kommer i två storlekar, small/medium och medium/large. Den ventilerade ryggplattan känns skön mot ryggen och Ospreys BioStretch™-höftbälte och BioStretch™-bärremmar bjuder på en något mer omslutande konstruktion än många konkurrenter. På stökig stig håller den sin position riktigt bra.

Osprey -8

Grymt bra sidofickor för verktyg och energi, dessutom bälgfickor på väskans sidor för flaskor och annat

Osprey -4

Snabbfäste för hjälmen

Det yttre locket tjänar som en bra hållare för hjälmen eller annat man vill komma åt eller stoppa undan fort, extra bra om du tävlar och behöver ha med dig två hjälmar. (För den som alltså cyklar/tävlar enduro och där man vill eller måste ha fullfacehjälm när det går utför men inte vill slita med den på huvudet uppför..)

Osprey -3

Racesafe

Osprey -6

Osprey -7

Verktygsväskan hoprullad, utrymmet passar även bra för ett första hjälpen kit

Det har blivit närmast ett långtidstest av denna rygga och ju mer vi använder den, desto mer gillar vi den. Vissa funktioner växer med tiden och det blir allt tydligare vilken gedigen kvalité ryggan ha.

Osprey Zealot 15
Pris: 900 kr
Vikt: 850 gram

TEST: Osprey Zealot 15 - Cykelrygga med guidekapacitet
Mångsidig, välgenomtänkt och prisvärd cykelrygga för den längre såväl som den kortare turen. Bra för guider.
Bra
  • Passform
  • Funktionalitet
  • Kvalitet
Mindre bra
  • Något tung
  • Ingen vätskeblåsa
4.0Betyg

Om skribenten

Chefredaktör

Liknande inlägg