Annons:

Aether AG är en ryggsäck för flerdagarsturer med tyngre packning men även för den längre resan när packningen mår bäst av att vara bärbar. 

Osprey måste sitta på nån magiskt ryggformel, för utan någon som helst egentlig justering landar deras ryggsäckar nästan alltid helt perfekt på våra ryggar. Samma sak gäller för Aether och som vanligt upplever vi en ryggsäck som likt en boaorm kramar om oss, men en snäll variant då.

Hela bärsystemet är gjort av vad som mest liknar ett uniformt stycke elastiskt mesh, kombinerat med mer stabiliserande element. Meshen ger en hög ventilationsfaktor, men kanske att den är i grövsta laget, något som kan bidra till visst skav om man vandrar i varmt klimat och kanske bara har ett linne på sig.

Själva ryggsäckens ram sträcker sig ner till höftbältet. Kombinationen ger en konstruktion som ”svävar” både i rygg och ner över midjebälte. Konceptet kallas AG-AntiGravity och man får en rygga som sitter bekvämt, andas, ger stabilitet och ändå viss balanserad svikt. Det låter som en omöjlig ekvation men vi tycker nog att Osprey lyckats bra med denna bedrift, för detta är tveklöst en mycket bekväm rygga som avlastar bra vid tunga vikter.

Den är även sann till sina 70 liter och du har gott om plats för det mesta för den längre turen, då topplocket är rejält höjbart går det även att klämma ner ytterligare liter i säcken.

Ergonomi i framkant plus stora fickor på höftbältet som lätt sväljer en vettig kompaktkamera eller energi för den hungriga.

Höftbältet går under namnet IsoForm och går att gjutas på utvalda butiker efter just din höftform, men har du inte tillgång till en sån butik så kommer höftbältet att forma sig självt efter en viss tids användning.

Som du kanske redan börjar förstå är detta inte en avskalad säck, utan snarare tvärtom. Den har flera fickor i locket, som  är avtagbart. Utan lock skyddas det hela av ett extra litet topplock.

Integrerat regnskydd, check. Så även snabbfästen för vandringsstavar och kompressionsremmar som sträcker sig över hela ryggan.

Öppningsbar botten med avdelad plats för sovsäck mm

Hela fronten går att öppna som en resväska vilket ger fin tillgänglighet

Ytterfickor fram och på sidorna för det man vill ha nära till hands eller för det som kanske blivit blött, som en regnjacka.

Med sina 2.3 kilo är det är inte den lättaste ryggan i segmentet, men inte heller den tyngsta. Klart godkända gram med tanke på alla inbyggda funktioner.

Aether kommer i storlekarna 60, 70 eller 85 liter i både M och L
Tjejvarianten heter Ariel och finns i 55 och 65 litersvarianter

Osprey Aether AG 70
Pris: 2600

TEST: Osprey Aether AG 70 - Bekväm och mångsidig storslukare
4.0Betyg

3 responser