Annons:

Helium är en slitstark nödjacka för den där stormen man ser i horisonten men helst vill slippa undan. Liten och kompakt så den alltid kan följa med.

Outdoor Research har uppdaterat sin klassiker Helium och gjort den något lättare och gett den bättre andningsegenskaper. Det är ingen trelagersjacka och den har ingen membrankonstruktion, så det är inget du bär om det ska regna under flera dagar och den andas inte heller lika bra som ett membranplagg likt Gore-Tex. Även om den funkar för det flesta aktiviteter gör den sig bäst under mer lågintensiva diton som klättring och vandring.

Alla sömmar är tejpade, dragkedjan är vattentät och impregneringen är solid. Men sina 174 gram väger den ungefär hälften av de lättaste Gore-Tex jackorna som finns för outdoorbruk, och det här är hela charmen. Ibland funderar man ju lite för länge på om en jacka ska med eller inte, om det är värt platsen och vikten. För att sen välja bort den och ändra sig när man huttrar där i regnet eller vinden. Med en jacka som Helium behöver man inte fundera så mycket, och även om den är relativt enkel bjuder den på trygghet. Att den kommer i åtta färger för dam respektive herr gör inte saken sämre.

Justerbar huva håller huvudet torrt

174 gram (i storlek M) och synnerligen kompakt

Smidig ficka för det viktigaste, som inte är i vägen för höftbälte och sele

OR Helium II
Pris: ca 1795

TEST: OR Helium II - en vän i nöden
Kompakt och lätt nödjacka som kommer hålla dig torr och andas ok.
Bra
  • Lätt
  • Funktionell
  • Kompakt
Mindre bra
  • Något prasslig
  • Lite bylsiga armar
4.0Betyg

2 responser