Annons:

Lundhags Salpe är något så unikt, tillåter vi oss att säga, som en 3-lagers skaljacka i 100 % återvunnen Polyester med flourkarbonfri impregnering som gör sig lika bra till skogs som på urbana äventyr.

Få saker har diskuterats så flitigt i outdoorvärlden som de negativa effekter våra plagg och i synnerhet skalplagg har på miljön. Glädjande nog dyker det upp allt fler och allt mer hållbara alternativ, Lundhags jacka Salpe är ett av dessa.

Jackan har alla de traditionella egenskaperna som brukar finnas i moderna skalplagg; trelagers, tejpade sömmar och vattentäta blixtlås. Vi upplevde jackan som något mjukare och mindre prasslig än många andra diton, materialet är även lätt stretchigt vilket bidrar till hög komfort. Den har inga ventilationsdragkedjor under armarna och är överlag inte supertekniskt till sin natur utan vi skulle nog klassa den som mer allround. Det i kombination med en ganska stilren och avskalad uppsyn gör att den även rent stilmässigt gör sig bättre på stan och pendelturen än strikt tekniska skaljackor. Med en vikt på dryga 400 gram är den relativt lätt och även packbar. Jackan är stor i storleken och en small är närmare en ”normal” medium. Trots ett minimum av sömmar har den en bra passform, mycket tack vare formsydda armar.

Vattenpelaren ligger på klart godkända 20 000 mm och andningsförmågan på 20 000 g/m²/dygn, vilket klassas som högt.

 

Nyttan i att ha fickorna på magen kan diskuteras, många är vana vid det från andra jackor och det ger en viss bekvämlighet, särskilt om man vill ha händerna i fickorna. Nackdelen är att det funkar dåligt med höftbältet på en ryggsäck eller med en sele. Sitter du på cykeln ligger tyngre föremål, som en telefon, dåligt just på magen.

Lättjusterad huva med ordentlig skärm. Extra plus för den gedigna hängöglan.

Bra design på de justerbara ärmsluten

Lundhags Salpe
Pris: 3700

TEST: Lundhags Salpe - Eko och mångsidig
Skön, följsam, funktionell och mångsidig jacka i relativt hållbar design.
Bra
  • Mångsidig
  • Eko
  • Genomtänka detaljer, välgjord
Mindre bra
  • Fickor på magen går inte riktig hem
  • Lite väl tilltagna storlekar
4.0Betyg

3 responser