Annons:

Haglöfs Strive Mid GT är en lätt och mångsidig hybrid om passar perfekt för den snabbare vandringen, särskilt när du vill hålla vikten nere.

Ta en lätt vandringskänga, ta en löpsko och en gnutta Gore-Tex. Stoppa in i en mixer och ut kommer denna skapelse. En halvhög sko som ger bra stöd på den snabbare eller kanske kortare vandringen. Skon är ganska välfodrad vilket gör att den sluter otroligt skönt runt foten. Samtidigt gör den skon ganska varm, för varm för sommartemperaturer alltså. Gore-Tex hela vägen om och högt upp på foten gör den relativt vattentät.

Yttersulan är framställd med ”Wet Grip Rubber” som innehåller risskal, vilket uppges ge ett bättre grepp på halt underlag. ”Sticky rice” någon? Vi upplevde yttersulan som väl avvägd mellan dämpning, stabilitet och styvhet. Greppet är bra men vi hade nog gärna sett en något grövre sula på denna form av sko.

Höjden i kombination med snörningssystemet ger ett fenomenalt skydd för anklar och erbjuder självklart betydligt mer stabilitet än en låg sko utan att dras med ”klumpigheten” som följer med en känga.

Ger man sig ut på riktigt stökiga stigar med mycket sten är en lätt sko som denna kanske inte det mest hållbara alternativet men överlag en bra och mångsidig sko som även funkar riktigt bra på stan under årets grisigare dagar.

strive-gt-1-2

Få sömmar och en skyddande kant

strive-gt-5

En något grövre sula hade nog varit på sin plats

strive-gt-6

strive-gt-7

Vattentätt nästan hela vägen upp

Haglöfs Strive Mid GT
Vikt 740 gram, strlk 43
Pris: 1900

TEST: Haglöfs L.I.M Strive Mid GT – Hybrid för nästan hela året
Sköna, mångsidiga och snabba lättviktare.
Bra
  • Vikten
  • Passformen
  • Mångsidigheten
Mindre bra
  • Sulan
  • Lite väl isolerad kanske
4.0Betyg

4 responser