Annons:

Haglöfs Strive är en avskalad och lätt men samtidigt mångsidig ryggsäck som passar perfekt för den snabbare turen eller när fokus ligger på låg vikt. Men lättviktsprodukter har väl alltid en akilleshäl, eller?

När vi hänger den på ryggen sitter den som en smäck och riktigt bekvämt, som om att den är gjord för just min rygg. Axel och midjebältet är precis lagom styva och breda nog för att avlasta utan att vara klumpiga eller öka på vikten. Alustavar i ryggplattan ger stabilitet.

Strive3Den är toppmatad och har en mycket uppskattad vattentät tvåvägsdragkedja på fronten vilket ger enkel åtkomst till huvudfacket. Topplocket har en en rymlig ficka och om man nu skulle vilja skala ner vikten ytterligare är det är dessutom avtagbart. Till sin form är säcken något kilformad, detta gör det lättare att packa den så man får tyngdpunkten rätt.

StriveTrots att den blott väger som ett mjölkpaket så är ryggsäcken fullmatad med funktion. Den har smidiga nätfickor på sidorna av höftbältet som är stora nog att rymma ett par goggles eller en mindre kamera. Dessutom har den stora nätfickor på sidorna med plats nog för förstärkningsplagg. Andra nyttiga detaljer ett elastiskt snörsystem på frontpanelen, minimalistiska remmar och dubbla öglor för isyxor eller gångstavar. Flera spännen är rejäla, vissa även i aluminium istället för plast.

StriveRyggan är också kompatibel med vätskesystem (ingår inte) Fickan för denna ligger inne i säcken, vilket inte gör det optimalt vid påfyllning, men vi kan inte se en annan lösning givet att det är en lättviktssäck så det är förlåtet.

Enda nackdelen är att den bara kommer i unisex och en storlek (M/L). För en ryggsäck som inte har ett justerbart bärsystem är det lite begränsande. Det är det närmsta en akilleshäl vi kan komma. Utöver det är Strive en riktigt, riktigt bra lättviktsrygga. Som för alla lättviktsprodukter skulle ett test över längre tid kanske uppvisa vissa hållbarhetsbrister, men här och nu får denna rygga full pott.

DSC_6474

DSC_6475
Haglöfs L.I.M Strive 50 Liter
Pris: 1700 kronor

Uppmätt vikt: 1150 gram

TEST: Haglöfs L.I.M Strive 50 – Högfunktionell minimalism
Klockren lättviktare som bjuder på högfunktionell minimalism. Passar bäst på den snabbare turen eller i kombination med annan kompakt lättviktsutrustning.
Bra
  • Vikten
  • Funktionaliteten
  • Komforten
Mindre bra
  • Brist på fler storlekar
5.0Betyg

En respons