Annons:

Tre årstider har den fått vara med ute på äventyr i ett långtidstest och vi kan lätt säga att denna jacka briljerar året runt.

Det vettiga i att fylla en jacka med fåglars fjädrar kan diskuteras. Å andra sidan är syntetiska material, ur det längre perspektivet, inte snälla mot vår jord. Haglöfs har i denna jacka valt en mellanväg med syntetiska fiber gjorda av återvunnet material med egenskaper som efterliknar dun, därav namnet Mimic. Effekten blir höga värmeegenskaper i kombination med bättre funktion när materialet blir vått, det bästa av två världar alltså.

Jackan är varken för tjock eller för tunn. Den funkar lika bra när man står och säkrar klätterkompisen i skuggan vid sensommarklippan, som ytterjacka under regn och snöfria höst- och vinterdagar. Dessutom är den såpass avskalad och snygg att den även gör sig bra på stan. Vi upplevde även jackan  som något mer vindtålig än liknande diton och att den samtidigt andas bra.  Vikten ligger på under halvkilot så det är ingen större börda att plocka med den vid osäkert väderläge.

Två precis lagom rymliga fickor + en bröstficka.

Finns även som väst!

 

Pris: 2200 kronor

Haglöfs Essens Mimic Hood Men

TEST: Haglöfs Essens Mimic Hood
Ett mångsidigt, avskalat men ändå genomtänkt plagg vi gärna har med hela året runt. 
Bra
  • Passformen
  • Värme i relation till vikt
  • Flourkarbonfri imregnering
Mest en tanke
  • Ännu mer hållbar hade den varit om materialet varit biologiskt och nedbrytbart.
4.5Betyg

Om skribenten

Chefredaktör

Liknande inlägg

3 responser