Annons:

Ramlöst premiumskidglas med Oakleys prizmteknologi som levererar grymt bra sikt i flera väderlägen.

Förutom att var galet snygga är de fullspäckade med teknologi. Fulla specs hittar ni här

Hightech är bara förnamnet. Att de sen just heter Flightdeck är inte helt osökt utan inspirationen kommer från stridspiloternas hjälmar och krav på synfält. Glasen är designade för att ge så obegränsat synfält som möjligt, något dessa ramlösa skidglas levererar med råge. Tillägget XM står för ”medium passform” så de gör sig extra bäst på ett lite mindre huvud. Samtidigt är glasen ändå relativt stora vilket kan göra det svårt för dem att passa på alla hjälmar, men på de fem olika hjälmar vi testade dem med (ffa Scott och Giro) funkade det finfin och de satt riktigt bra.

Glasen har är ganska lätta att byta och alla linser i serien är imskyddsbehandlade med en ”F3-antifog” behandling. Håller man sig i pisten eller bara har glasen på utför är de egentligen femstjärniga. Vi upplevde dock att de immade ganska lätt så fort vi började traska, och då vi gärna gör det drar det ner betyget en smula. Tar man av och på hjälm och glas mycket så blir det utan ram även lättare att repa glasen, något att tänka på om man vill köra ramlöst.

På huvudet och i backen så levererar glasen en helt fantastik och kontrastrik sikt, utan massa tillägg på färgskalan alltså. För känsliga ögon är standardglasen något ljusa för direkt och starkt solljus annars funkar de över ett brett spektrum av ljus och väder.

Oakley Flight Deck XM Prizm
Pris: ca 2280

TEST: Oakley Flight Deck XM Prizm
Snygga skidglas som levererar helt fantastisk "vision" i brett spektrum av ljus och väder
Bra
  • Kontrasten
  • Synfältet
  • Stilen
Mindre bra
  • Något immbenägna när man traskar
4.0Betyg

Om skribenten

Chefredaktör

Liknande inlägg

3 responser