Annons:

Fitbit Blaze är en otroligt snygg vardagsklocka med funktioner för träning. Att ge den epitet träningsklocka skulle dock vara lite missvisande, funktionerna når helt enkelt inte upp till vad vi menar att ett dito ska ha. Fitbit själva kallar den en ”smart fitness klocka” och det är nog ganska nära sanningen

Blaze funkar mest som ett avancerat aktivitetsarmband med pekskärm. Den är lika mycket en klocka som en app, på gott och ont. För att fullt utnyttja alla funktioner behöver nämligen klockan synkas med en telefon. Klockan har exempelvis ingen egen GPS utan använder sig av telefonens, skulle du springa utan telefon och app så beräknar den distans utifrån dina armrörelser. Pulsmätningen sker optiskt via handleden, men optiskt pulsmätning är i denna form är inte helt tillförlitlig. Det finns en fördröjning i systemet vilket gör att det är svårt att följa pulsen exakt. Den har flera, främst gymanpassade, sportprogram. Blaze visar även inkommande samtal och SMS- men än så länge inget från tredje part, facebook/instagram etc

Använder du klockan och appen dagligen får du en rolig men även kanske lite skrämmande summering av ditt liv. Du kan få ut hur många timmar du har sovit (och för den delen hur många gånger du vart uppe på natten och kissat), hur många steg du gått, antal trappor du sprungit i, vilopuls, träningstid, antal kilometer du tagit dig, hur många kalorier du bränt och hur länge du pratade med din svärmor i telefon. Det sista var ett skämt, men kanske kommer som uppdatering?

Fitbit4

Tumme upp för det utbytbara armbandet

För att få ut något av klockan så måste man dock använda appen. Utan att synka klockan med Fitbit appen faller flera funktioner bort. Genom den kan du addera aktiviteter till klockan eller sätta alarm. Dåligt tycker vi att man inte kan sätta alarm utan appen. Klockan ska ”tändas” när man vrider upp handleden. En i tanken fin funktion som fungerar bra i vardagen. Om man däremot springer intervaller och vill ha koll på klockan är det sjukt störande när klockan inte ”tänds” utan man måste trycka igång den. Vi ser en stor brist i att klockan inte är vattentät!? Så simning och att använda den under en rejäl regnskur är bara att glömma.

Den är dock väldigt snygg och om du nöjer dig med klockans funktion så har du en najs allt-i-ett klocka. Genom appen kan man sätta upp dagliga mål, ex 10 000 steg per dag och få en peppande blinkande skärm på klockan när man uppnått målet. Alltid roligt.

Pris: 2349 kronor
Finns i storlekarna Small och Large

Fitbit2

Laddenhet

Fitbit

TEST: Fitbit Blaze - Form över funktion
Fitbit Blaze passar dig som har haft ett aktivitetsarmband och tycker det är najs men som ändå vill ha en träningsklocka som visar puls och antal kilometer och som dessutom har en känsla för stil.
Bra
  • Väldigt snygg
  • Imponerande batteritid
  • Enkelheten
Mindre bra
  • Inte vattentät
  • Ingen gps
  • Beroende av en app
3.0Betyg

Om skribenten

Chefredaktör

Liknande inlägg

En respons