Annons:

När man letar efter nya cykeläventyr är allt man vill ha ibland bara solen som smeker ens väderbitna ansikte. Denna gång tog oss jakten på solen till Kanarieöarna och Teneriffa.

Det här äventyret börjar vid Teide, Spaniens högsta topp och världens högsta vulkan mätt från dess fot nere i havet. Med sina 3718 m ö.h. är det en imponerande syn. Landskapet ser ut att vara från en annan planet, men det är ett jordiskt paradis där sommar och vinter nästan skakar hand. När man rör sig längs sedan länge stelnade lavafält inne i den storhet som utgörs av nationalparken Teide, ett UNESCO världsarv, kan man inte undgå att känna sig väldigt liten.

Nätverket av vägar gjorde det enkelt för oss att utforska öns alla hörn utan att cykla oss förlorade. Andra fantastiska platser vi fick möjlighet att utforska var El Palmar (Buenavista) och La Corona Forestal som bjöd på djupa kontraster till de mer ökenlika områdena som ligger längre söderut på ön,  vilka också bjuder på små ögonstenar värda att utforska.

Det mest fascinerande med denna ö är dess variation och väderomslag som får ön att transformeras var och varannan kilometer. Ena stunden cyklar man genom en lummig regnskog som mest påminner om Kanada för att bara några sekunder senare vara i ett landskap som påminner om Marocko.

Sanningen är att detta är en plats att besöka när man vill ta det långsamt. För kanske är det bara då som man kan ta vara på öns rikedom och gästfrihet. Möjligheterna verkar aldrig ta slut…

Text: David Cachon

Foto & video: Fernando Marmolejo