Annons:

Var sover man när man ska på Vildmarksmässan? På taket naturligtvis! Den 11 mars passade jag på att sova ute som vanligt, men denna gång blev jag den förste som någonsin tältat på Stockholmsmässans tak. En udda tältplats men utsikten och underlaget var riktigt bra.

Foto: Stockholmsmässan

Testade ett nytt tält – Himalaya 2 från Helsport
Helsport har ställt upp med ett par tält som jag ska testa. Denna natt prövade jag deras Himalaya 2. Ett robust självstagande tält för extrema förhållanden. Bra på tak då man inte kan slå ner tältpinnar eller skruvar för att staga upp tältet. För att säkra tältet så fäste jag det i de fasta installationerna på taket.

Foto: Daniel Breece

Bekvämt, bra ventilation och enkelt att slå upp med tydliga markeringar. Tältet har  extra luftintag på varje sida (i det gula fältet på bilden) för att få in extra frisk luft från sidorna, riktigt smart och de går att reglera och även stänga innifrån tältet med resårskor.

Foto: Fredrik HjorthAtt vakna på ett tak eller i naturen
Ingen jätteskillnad att sova på ett tak eller ute i naturen. Det som är annorlunda är främst ljuden runt omkring. Detta gäller givetvis de platser jag hittat runt om i Stockholm också. Ett bakgrundsbrus från trafiken ligger alltid där. Det går att minska genom att slå upp tältet i skydd bakom en kulle eller höjd mot ljudet.

Foto: Björn Pettersson

Anta utmaningen!  #1nattute
Jag vill inspirera och skapa enkla äventyr i vardagen och påvisa att det inte kräver mycket pengar eller exklusiva resor för att skapa spännande utmaningar och äventyr en vanlig vardag i veckan. Jag hoppas på att inspirera än fler människor som vill utmana sig själva och att se möjligheter.
Foto: Fredrik HjorthDu behöver inte vara ute varje vecka, men slå upp tältet och ta en bild med #1nattute och pinga mig. Vill gärna höra mer hur det går för er.

Tack till Stockholmsmässan!
Till sist vil jag rikta ett stort tack till alla på Mässan som hjälpte till med tillstånd, säkerheten och att hitta en bra plats. Nästa år blir vi fler på taket tror jag!

Om skribenten

Fredrik Hjorth

Fredrik Hjorth är vid sidan om sitt jobb som managementkonsult även VD på Årets Äventyrare AB, guide på Expeditionsresor, studierektor på Adventure Academy och aktiv scoutledare. Han var den första att genomföra Kropp Challenge där han i maj 2016 cyklade från Stockholm till Nikkaluokta, lastade om från cykel till ryggsäck för bestiga berget och ta sig ut igen. Allt för egen kraft och med all packning på cykeln. Fredrik är löparen som hellre räknar leenden än kilometrar eller kilon på skivstången, och har genomfört två Ironman "Glädjen i att få vara ute och uppleva nya saker är det som jag går igång på. Tuffa utmaningar, roligt och så gott kaffe förstås.”

Liknande inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras