Annons:

Hatten av för Outsides Daniel Karlsson Engdahl som tillsammans med Jonas Colting och Thobias Peterson lyckats med bedriften att simma runt hela ön Phuket i Thailand. 142 kilometer på åtta dagar.


”Lite drygt 20 km idag, medströms! Vi tryckte på rätt hårt för att få många meter avverkade på så kort tid som möjligt. Den här sträckan var vi värda.. Kroppen helt slut men nu ser vi ljuset i tunneln” Daniel Karlsson Engdahl


 

Utan varken så mycket strömmar eller så mycket vågor bjöd havet idag något mindre motstånd. Största problemet var brännmaneterna och sammanlagt 115 kilometers simning börjar ta ut sin rätt. Två dagar kvar till mål.


 

”Det som började så bra.. Fint, bra, lagom fart.. Sen.. Sen kom vågorna, vinden och strömmarna. Drygt 5 timmar och 18.5 km senare kände vi att det var nog, det fick räcka för idag. Inte bara för att vi var otroligt mörbultade från simningen i stormigt hav men också för att solen höll på att steka oss fullständigt. Ett trevligt inslag var dock att vi kunde kliva upp på en väldigt fin ö längs med vägen. Tufft för alla idag, både för dem vattnet och dem uppe på båten” –  Simetapp fyra, sammanfattad av Daniel Karlsson Engdahl.


 

Havet bjöd på mer motstånd än planerat och simetapp tre blev den hårdaste hittills.


Simetapp två bjöd på inget mindre än 21 kilometer i havet.


Swim Around Phuket är invigt och etapp 1 simmat. Jonas Colting, Thobias Petterson, och vår egna Daniel Karlsson Engdahl simmade 15 000 meter i höga vågor som var berikade med både maneter och vattenloppor. Sju dagar kvar…


 

Ankomst: Gänget är nu på plats och har börjat reka simningen


Jonas Colting i hemmabassängen i Borås under sista träningspasset innan avfärd.

2 responser